Beden pozisyonumuz duygularımızı nasıl etkiler??

İnsan düşünce, duygu ve beden üçlemesi ile oluşan bir varlıktır.

Düşüncelerimiz bedenimizi etkiliyor. Hatta çoğu kez düşüncelerimizle bedenimizi hasta bile ediyoruz.

Örneğin depresyon yaşayan bir kişiyi gözümüzün önüne getirelim. Bu kişi gayet yavaş yürüyor, omuzları düşük, nefesi yüzeysel ve kısa  kısa oluyor. Arada bir uzun ve oflayan nefesler veriyor. Yüzünde tebessüm olmuyor ve gözleri genellikle aşağıya doğru bakıyor.

Peki mutlu insan nasıl görünüyor ve davranıyor?

Bu kişiler daha hızlı hareket eder. Daha çok tebessüm eder. Daha çok güler. Daha enerjik ve daha canlı konuşur. Daha rahat nefes alır. Gözleri yere bakmak dışında her yere bakar. Algıları açıktır. çevresinde olup biten her şeyi fark eder.

Kısaca duyguların bedensel hareketlerimizi etkilediği bir gerçektir.

Beynimiz süper bir bilgisayar. Düşünce gücü ise onun işlemcisi.

Eğer mutlu insan gibi hareket ederseniz, kendinizi kısa bir süre sonra mutlu hissetmeye başlarsınız. Mutlu olduğunuz anlardaki gibi hareket etmeye başladığınızda, beyniniz şöyle mantık yürütür; “Böyle hareket ettiğine göre mutlu olmalı. Öyleyse ben de mutluluk hormonu  salgılayayım” der.

Denemenizi tavsiye ediyorum.

Sadece bir dakika bedeninizi depresyondaymışsınız gibi hareket ettirin. Nefesinizi kısa kısa ve yüzeysel almaya başlayın. Arada bir oflayıp, puflayın mesela. Gözlerinizi yere dikin.. tüm algılarınızı kapatın dış dünyaya..

Bahse girerim ki kendinizi iyi hissetmeyeceksiniz. Enerjiniz hemen düşecektir.

Bir de gün boyu bu şekilde oturan insanları düşünün. Omuzları düşük, bedenleri öne eğik gün boyu dolaşan insanları düşünün. Günlerce, haftalarca hatta belki aylarca beyinlerine gönderdikleri mesajı düşünün.

Mutsuz olmak kaçınılmaz olacaktır.

Şimdi de çok mutlu olduğunuz anlardaki gibi hareket etmeye başlayın. Yüzünüze kocaman bir gülücük koyun. Omuzlarınız dik dursun ve derin nefes alın. Şu an dünyanın en mutlu anıymış gibi kollarınızı açın, başınızı yukarı kaldırın. Bir dakika boyunca bu pozisyonda devam edin.

Bu küçük ama etkili egzersizi kendini vererek yaptığınızda ruh halinizin büyük ölçüde değiştiğini hissedeceksiniz.

Bir daha kendinizi iyi hissetmediğinizde beden pozisyonunu değiştirin, duygularınızın değiştiğini hissedin.

İstediğiniz duyguya uygun beden hareketlerini ve yüz mimiklerini fırsat buldukça yapın.

Ağlamak duygu boşalımı açısından sağlıklıdır. Soğanın gözyaşları ise duygu gözyaşlarının kimyası birbirinden çok farklıdır. Ama bazen ağlamak istemediğiniz durumlar olabilir. Ağlamayı nasıl durdurabilirsiniz?

Tebessüm et ve tavana doğru bak. Bunu yaptığında ağlamanız neredeyse imkânsızdır. İşte o anlarda ağlamanızı durdurabilme gücüne sahipsiniz artık.

İşyerinizde geç saatlere kadar çalıştığınız için yorgunsanız, biraz etrafta enerji doluymuşsunuz gibi dolaşın. Beyniniz size ihtiyacınız olan enerjiyi verecektir.

Uzun zamandır beklediğiniz buluşma anı yaklaştıkça heyecanlı mısınız? Sakinmiş gibi davranın. Sakinleştiğinizi ve kendinize güven geldiğini hissedeceksiniz.  

Kıssadan hisse: Olumlu düşünce sadece bedeninizi değil hayatınızı da değiştirir.

Sevgiyle kalın..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Aysun Özcan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kemal Kaya - Yine harika tespitlerle dolu bir konu işlemişsiniz köşenizde. Keyifle takip ediyorum her yazınızı. Kaleminize sağlık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ekim 16:18


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler