Mimar Nur Akbulut Aydoğdu adaylığını açıkladı
TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkan Adayı Mimar Nur Akbulut Aydoğdu, “Bu adaylık yalnızca benim değil, mesleğimizdeki kadın temsiliyetini savunan tüm mimar kadınların bir adımıdır” dedi.
TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği’nin 13.dönem başkanlık seçimleri için Mimar Nur Akbulut Aydoğdu bugün adaylık açıklaması yaptı. TMMOB Gebze lokalinde yapılan açıklamaya TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Serdaroğlu, İYİ Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Mimar Nur Akbulut Aydoğdu’nun eşi Umut Aydoğdu, İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Birol Elüstü, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Şahinkesen Topçam, TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği’nin Önceki Dönem Başkanları Salih Işık, Mehmet Kozcağız, Erol Bayındır, Özhan Aşkın Öztürk ile çok sayıda mimar ile davetli katıldı. Adaylık açıklaması yapan Mimar Nur Akbulut Aydoğdu, “Bugün burada, Gebze Mimarlar Odası'nın 13.dönem başkanlık seçimlerinde aday olduğumu sizlerle paylaşmanın heyecanı içerisindeyim.
“Yeni bir döneme hazırız”
1950 yılından beri tüm fertleri ile Gebze'de yaşayan ve Gebze'ye katkı sunan bir aileye mensubum. Evli ve bir kız çocuğu annesiyim. Takdir edersiniz ki mimarlık: yalnızca bina tasarlamak değil, aynı zamanda kente insana ve yaşama değer katma mesleğidir. Bu anlayışla yola çıkarken en büyük hedefimiz, mesleğimizin itibarını güçlendirmek, meslektaşlarımızı görünür kılmak ve kentimize nitelikli katkı sunmak olacaktır. Bugün aynı zamanda Gebze Mimarlar Odasına İlk Kadın başkan adayı olmanın da sorumluluğunu taşıyorum. Bu adaylık yalnızca benim değil, mesleğimizdeki kadın temsiliyetini savunan tüm mimar kadınların bir adımıdır. Mevcut yönetimimizle Mustafa Serdaroğlu başkanlığında 2 sene boyunca özveriyle çalışarak odamıza katkı sunduk. Buradan başta Mustafa Bey olmak üzere tüm arkadaşlarıma emeklerimden dolayı teşekkür ediyorum. Tecrübeli meslektaşlarımızın birikimlerinden, genç arkadaşlarımızın enerjisinden güç alarak; birlikte düşünen, birlikte üreten, birlikte yöneten yeni bir döneme hazırız.
“Mimarlığın saygınlığını yükselteceğiz”
Amacımız; meslek örgütümüzü yalnızca sorunların dile getirildiği bir alan olmaktan çıkarıp, çözüm üreten, kente yön veren ve mimarlığın saygınlığını yeniden yükselten bir yapı haline getirmektir. Bu süreçte yanımda olan tüm meslektaşlarıma, aileme, dostlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum. Aynı zamanda yarın Cumhuriyetimizin 102.yılını kutlayacağız. Bende bu vesile ile başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Birlikte üretmek, birlikte güçlenmek ve birlikte geleceği kurmak dileğiyle. Hepinize destekleriniz için ve geldiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi. 16 senedir Darıca Belediyesi İmar birimimde görev yaptığını ifade eden Mimar Nur Akbulut Aydoğdu, “Belediye ile mimarla arasında iletişim konusunda daha aktif olup görüş ve önerileri daha da ileri noktaya getireceğiz” diye belirtti.