CHP'den Dilovası'ndaki facia için Büyükakın'a sorular

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kasım ayı oturumunda konuşan CHP'li Meclis Üyesi Gülcan Güç Denizci, Dilovası'ndaki faciaya dair Başkan Büyükakın'a sorular sordu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi bugün Kocaeli Kongre Merkezi'nde Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis oturumunda gündem dışı söz alan CHP'li Gülcan Güç Denizci, Dilovası'ndaki faciaya dair konuştu.

Gülcan Güç Denizci, "Ben bugün buraya sadece bir meclis üyesi olarak değil; bir kadın, bir teknik personel ve en çok da bir kız çocuğu annesi olarak çıktım. Bir ülke; 16-17 yaşında kız çocuklarını ve kadınlarını, ruhsatsız bir tesiste sigortasız, ölümle burun buruna nasıl çalıştırabilir?

Başkan'a sorular

Sayın başkan; bu kürsüden sormak istiyorum. Söz konusu bina yönetmeliklere uygun muydu? Kamuoyuna da yansıyan; altında belediye yetkililerinin imzası bulunan yıkım kararının akıbeti ne oldu? Bu tesisin sürdürdüğü faaliyete uygun işyeri ruhsatı var mıydı? Iş güvenliği raporu var mıydı ve denetimleri yapılıyor muydu? Kentin merkezi sayılabilecek bir noktada kimyasal, tehlikeli bir üretime nasıl göz yumuldu? Belediyenin yetkili birimleri; denetim ve rutin kontrollerini yapıyor muydu? Cimer ve vatandaş şikayetleri, ilgili birimlere iletildikten sonra nasıl bir işlem yapıldı?"

KBB Kasım ayı meclisi 2025
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber