Zeybek’ten açıklama: Hayatımda ilk kez Trabzonspor maçına gittim
Kocaelispor’un Denizlispor karşısında 5-1 mağlup olduğu gün Trabzonspor maçına giden AKP MKYK Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek gelen tepkilerin ardından hayatında ilk kez Trabzonspor maçına gittiğini, sporun siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyleyerek özür diledi
AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve AKP MKYK Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Kocaelispor’un Denizlispor karşısında 5-1 mağlup olduğu gün Trabzonspor maçına gitmeleri nedeniyle tepki görmüştü. Tepkilerin ardından günler sonra açıklama yaparak özür dileyen Zeybek şu ifadeleri kullandı: Rica ediyorum sporu çirkin siyasetinize alet etmeyin. Günlerdir Kocaeli kamuoyunda aleyhime karalama kampanyası yürütülüyor. Trabzonspor maçına Trabzon'a gittiğim için. Trabzon vekillerimiz davet etti ve hayatımda ilk defa Trabzonspor maçına gittim.
“BAŞKA BİR YERDE YAŞAMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”
İtiraf etmem gerekirse futbolla çok ilgim olmadığı gibi anladığım bir alan da değildir. Şehrimin takımı Kocaelispor’un maçlarına ise defalarca destek amaçlı gitmişimdir. Kaldı ki biri süper lig, diğeri 1. Lig de yarışan takımlar, birbirlerine rakip takımlar da değil. Siyasetçi eleştiriye açık olmalıdır düşüncesiyle genelde eleştirilere saygı duyarım. Ancak spor, dostluk, barış ve kardeşliğin simgesidir. Spor üzerinden siyaset yapılmasını kabul etmiyorum. Bu arada maça gittim diye beni şehirden kovanlara cevabım; Kocaeli’yi seviyorum başka bir yerde yaşamayı da düşünmüyorum… Mübarek ramazan ayında kırdığım samimi Kocaeli’li hemşehrilerim olduysa onlardan özür diliyorum.”