Proje beğenmeyen Özak, şehrin başına ne işler açmış!
Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş gazetemize yaptığı açıklamada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili Zekeriya Özak döneminde uygulanmaya başlanan çatı katı uygulamasının kronik bir sorun haline geldiğini, çatı katlarının depremde yıkılacak ilk yer olacağını söyledi. Kocaeli’nin çarpık kentleşmesinde payı büyük olan İYİ Partili Özak bilindiği üzere son günlerde Büyükşehir’in projelerini eleştirmekle meşgul. Ancak müteahhitler hala onun kararlarının cezasını çekiyor
Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, yönetim kurulu üyeleri Ulaş Erenkaya ve Abdullah Üstibi ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Keleş, ziyarette Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili olan ve görevi bittikten sonra önce DEVA Partisi sonra da İYİ Parti’ye geçen Zekeriya Özak döneminde uygulanmaya başlayan çatı katı sorununa da değindi. Şimdilerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı tüm projeleri eleştiren Özak’ın çatı katı uygulamasıyla yaşattığı sıkıntılara değinen Keleş şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli’de kentsel dönüşümde ağır olduğumuz bir gerçek. Hala çatı katı problemleri kalksın diye kronikleşmiş sorunlarımız var. Büyükşehir şimdi ilçe belediyelerine yetki vermiş kendi meclislerinizde konuşun demiş.
“KİMSEYE FAYDASI OLMAZ”
Biz de Büyükşehir’e taslak vereceğiz. Ne acıdır ki hala çatı dubleksleri kalkmazsa nasıl olur diye konuşuyoruz. Çatı katı kalkacak, bir kat verilecek bunun olacağı ve olması gerekeni budur. Çatı katlarının ülke ekonomisine zararı ortada. Biz net tavrımızı sektör olarak koyacağız. Çatı katı ruhsata girmeyen bir alan, üst kat metrekarede gözükmüyor. Bu Zekeriya Özak döneminde uygulandı. İlk başta pozitif yaklaşım sergilendi. Çatı katları yazın sıcak, kışın ısıtması zor. Ekonomik değeri normal daireye göre az, estetik değil. Deprem olsa ilk yıkılacak kat çatı katıdır. Yangın gibi riskleri de var. Bu çatı katlarının kimseye bir faydası olmaz.”