Yeni Milli İrade Meydanı'nı anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yeni Milli İrade Meydanı’nın tanıtımı yapıldı. Tanıtım programında konuşan Proje Mimarı Ömer Ürger projeyi detaylıca anlatarak, kentin enerjisinin akacağı bir meydan yapılacağını, meydanın tiyatrodan konser alanına birçok alana dönüşebileceğini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bugün yeni Milli İrade Meydanı Proje Tanıtım Programı’nı Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Tanıtım programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, AKP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Köksal Gümüş, Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Proje Mimarı Ömer Ürger, bürokratlar, basın mensupları ve partililer katıldı.

“KENTİN ENERJİSİ AKACAK”

Programda sözü alan Proje mimarı Ömer Ürger şu sözleri kaydetti: “Perşembe pazarı bu sürecin önemli bir parçası bir bütün içerisinde değerlendirildi. Bizim bu süreçte olmamızı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Proje bir meydan projesi herkesin bir araya gelebileceği çevreleyen bir saçacağımız ve yeşil bir kuşağımız var. Yapmaya çalıştığımız şey bu saçağın altında insanların mutlu olacağı bir yaşam sunmak. Kentin içerisindeki böyle bir boşluğun nasıl doldurulacağını sorduk. Kentin merkezini daha dinamik hale getirmesiyle beraber kentin enerjisinin akacağı bir meydan olacak. Dünyadaki birçok kent meydanı gibi yeterli büyüklüğe sahip. Erişilebilir ve ulaşılabilir bir mekan oluşturuyor.

“BİRÇOK KİŞİYLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ”

Nasıl bir meydan yapacağız? Biz kendi tartışmalarımızla Kocaeoli kentinin anlamını düşündüğümüzde kapsayıcı, herkesin kendine ait bir şey bulacağı bir toplum olma hissini yaratacakları bir yer yaratmak istedi. Kocaeli’nin hüznünü sevincini paylaşabileceği, bir sığınak olacağı br yer yapmak istedik. Sizi yağmurdan, güneşten koruyan bir yer olsun istedik. Dolayısıyla meydanın kentle bağlantısını yeşille yaptığımız bir alana dönüştürmek arkasından kentin üstüne düşündüğümüz diğer parçalara bağlamak. Bu saçağın altında bir hayat kurmak ve canlandırmak. Bu açık alan sadece bir açık alan değil, yaşayan bir yeşil alandan bahsediyoruz. Mekanların arasından yürürken birçok kişiyle karşılaşabilirsiniz. Sizi yeşil avlular karşılıyor akşama doğru burası bir sahneye dönüşebilir ve bir konserle karşılaşabilirsiniz. İçeri ve dışarının hiç kopmadığı bir hayattan bahsediyoruz aslında. Bunu bir de programlamak gerekiyor.

“TİYATROYA DANS ALANINA DÖNÜŞEBİLİR”

Öğrenme alanı kütüphane ve atölyeden oluşuyor. Bu kent yetişmiş insan potansiyeline sahip. Bun yapacak girişimler var USTAM Projesi mesela. Bu tip girişimlerin meydanda bir parçalarının bulunması bizim için önemli. Genç mekan için sadece masa sandalyenin olduğu bir alan değil, farklı gruplara hitap eden yeni nesil bir kütüphane yapma amacımız var. Oyun oynamayı, koşmayı, kaykayı hepsini hareketin içerisinde değerlendirdik ve bu alan içerisinde aldık. Paylaşma da açık sergi ile enerjinin görülebilir kılınmasını istiyoruz. Markalaşmada Kocaeli ile paylaşmak için bu mecrayı kullanacaklarını düşünüyoruz. İnsanların tasarladığı bir ürünü tezgahlarda sunması katma değere çok büyük bir katkı sunacaktır. Bu meydanın sadece özel günlerde kullanılması gerekiyor. Bir tiyatroya dönüşebilir, bir dans alanına dönüşebilir ya da yerel bir Pazar kurulabilir. Ya da bir hafta spor müsabakalarına çıkarıp, gençleri meydana çıkarabiliriz.”

Milli İrade Meydanı Tanıtım Toplantısı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber