Baş başa konuştuğumuz şeyleri eksik anlattı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tahsisini İzmit Belediyesi’nden almak istediği Tarihi Süleyman Paşa Hamamı’nda Şehr- İzmit Kafe açılışını gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yaptığı konuşmada, Başkan Büyükakın’a yüklendi. Cumhuriyet Parkı’na ortak proje yapılmasını reddettiğinin baş başa konuşulduğunu ve yanlış şekilde anlatıldığını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Belediyesi’nden tahsisini kaldırmak amacıyla meclis gündemine koyduğu Çinili Mutfak’ın ismi bugün Şehr-i İzmit Kafe olarak değiştirilerek İzmit Belediyesi tarafından hizmete açıldı. Açılışta konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı: “Biz buralara çalışırken, halk kazansın derken, müdürlüklerimiz seferber olmuşken, herkes bu bölgeyi halka kazandırmalıyız derken birdenbire zamanında değer görmeyen bir yapı değere bindi. Durup dururken aynı Cumhuriyet Parkı’nda olduğu gibi elimizden alınmaya çalışıyor. Yarın meclis var gündem konularından biri bu hamamın 2023’e kadar tahsisi bizde olmasına rağmen, tahsisin iptali ve İzmit’ten alınması gibi bir durum söz konusu oldu. Özellikle meclisten önce anlatmak istedim. Birileri halkı kandırmaya çalışıyor. Bunu cumhuriyet parkında gördük. Siyaseti kullanalım, arka planda konuşalım dedim ama başa baş konuştuğumuz şeyleri eksik ve yanlış halka ulaştırdılar. Bizim hakkımızdı. Destek istemiyoruz, tahsisin devamını istedik.

“5 MİLYONLUK ALACAĞIMIZ VARDI PARKA BİLE DEĞER BİÇTİLER”

Ortak projeyi kabul ettik ama tahsisi hemen yapacaksınız dedik. Hemen kafeyi çalıştırmak istiyoruz dedik. Bize siyasetle gülümse kafe yapacaksınız değil mi? Dediler. Ortak proje derdimiz de yok ama yapalım tamam. İzmit belediyesi görünmesin, gülümse kafe markası gözükmesin diye tahsisi proje sonrasına bırakmak istediler. Buranın bir sene kapalı kalması doğru değil. Biz ertesi gün açıyoruz dedik yaptık, orayı da halkın kullanımına sunduk. Daha kötüsünü burada yaşıyoruz. Tahsis 17 ay boyunca bizde durup dururken tahsisin iptali talebi geliyor. İzmit’ten alınarak Büyükşehir’ verecekler. Nedenini sorduk önce siyasi karar dediler, idare karar verecek dediler. Siz bize daha önce yazı gönderdiniz tahsisin kaldırılmasında sıkıntı yok diye dediler. Biz göreve ilk geldiğimizde İSU’dan 5 milyonluk alacağımız vardı ben bunu talep ettim sonrasında Büyükşehir bunu kafaya taktı. Bize bir yazı gönderdi siz bizden 5 milyon istiyorsunuz ama size şunları tahsis ettik, siz kira alıyorsunuz, bunun bedeli bu kadar, parklara bile arazi değeri biçmiş. Sizin de bize 130 milyon borcunuz var siz de bunları ödeyin dediler. Biz İzmit Belediyesi olarak geçmiş dönemde yatırım yapmışız, maliyetlerini biz yapmışız, kiraya bakıyoruz para değil.

“BÜYÜKŞEHİR ZATEN KAZANMIŞ DAVAYI”

Burasıyla ilgili sıkıntılarımız vardı, buranın parasını istiyorsanız verebilecek durumda değiliz alacaksanız alın dedik. Ama yazının altına tahsis süresi bitecek olanların uzatılmasını istiyoruz dedik. Altında belirttiğimiz ayrıca yazı gönderdiğimiz, tahsisi istiyoruz dediğimiz yerleri sudan bir sebeple almak istiyorlar. 2016 yılında verilmiş bir kararı bize karşı kullanmaya kalkıyorlar. ‘Vakıflar Genel Müdürlüğü bize dava açtı kazanırsa zaten hepimizden alacak burayı’ dediler. Sonra bir öğreniyoruz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zaten kazanmış o davayı.

“ZAMANINDA NEDEN VERİN PARAYI ALIN DEDİNİZ?

Madem bu karar vardı da yasak var da bize tahsis etmeye çalıştınız? Zamanında neden parayı verin alın dediniz? Madem dava vardı neden devretmeye çalıştınız? Nereden tutsan tutarsız ama siyasi ayrımcılık taşıyan bir karara imza atılmak isteniyor. Buradan meclis üyelerine sesleniyorum. Böyle siyasi bir ayrımcılığa lütfen karar vermeyin. Bu hak benim değil 367 bin İzmitli’nin hakkı. Bu hakkı Cumhuriyet Parkı’nda olduğu gibi vermeyeceğim. Burada herkesin hakkı var.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber