Sağlık çalışanları ANKARA'da buluştu
Pandemi döneminin en çok çalışan ve yorulan meslek grubu şüphesiz sağlık çalışanları oldu. Sağlık çalışanları hafta sonu bir araya gelerek Ankara ziyareti gerçekleştirdi ve Anıtkabir'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mozolosine Çelenk bıraktı.
Pandemi döneminin en çok çalışan ve yorulan meslek grubu şüphesiz sağlık çalışanları oldu. Sağlık Çalışanları hafta sonu bir araya gelerek Ankara ziyareti gerçekleştirdi ve Anıtkabir'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mozolosine Çelenk bıraktı. Ülkemizin değişik şehirlerinde kurulmuş Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru, Anestezi Teknikeri, Acil Tıp Teknikleri, Laborant, Paramedik, Radyoloji Teknikeri, Doktor, Fizyoterapist gibi Sağlık Grubunun temel taşı olan sağlık çalışanları sivil toplum kuruluşları olan derneklerin yöneticileri Ankara da bir araya geldi.
Tüm Sağlıkta Çalışanlar Derneği (TÜSCAD)öncülüğünde Başkan Metin ALTUNDAL, Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği(SAĞLIKÇA) Başkanı Adem YAMAN, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği (ÇASEMDER) Başkanı Ulviye ÇALIDAĞ, Sakarya Sağlık Çalışanları ve Emeklileri (SASÇED) Derneği Başkanı Mahmure ÇOLAK, Uşak Tüm Sağlıkta Çalışanlar Derneği Şube Başkanı Fatih ÖZSOY ile birlikte çok sayıda dernek yöneticileri ve üyeleri katılım sağladı.
Sağlık Çalışanlarını temsilen Tüm Sağlıkta Çalışanlar Derneği TÜSÇAD Başkanı Metin ALTUNDAL mozoleye çelenk bıraktı ve anı defterini imzaladı. Başkan ALTUNDAL; Anı defterine şöyle yazdı. "Kıymetli Atatürk gösterdiğin hedeflere ulaşmak için tüm gayretimizle çalışacağız" dedi.
BU BİR FEDERASYON ADIMI
Sağlık Çalışanları uzun yıllardır temsil sorunu olduğu oda birlik
ve Sivil Toplum Kuruluşları olmaması nedeniyle temsilde sorun
yaşadıkları ve bu sorunu bir federasyon kurarak çözmeyi
planladıkları öğrenildi. Bursa, Çanakkale,Kocaeli, Sakarya,
Uşak,İzmir, Yalova,Ankara, Balıkesir gibi illerden oluşan veya
şubeleşen dernek yöneticileri Federasyon çatısı altında birlikte
hareket etme kararlarını ifade ettiler.Çok sayıda dernek bir araya
gelerek kurmayı planlanan Federasyon, Sağlık Çalışanlarının sesi
olacağı, Devletiyle ve milletiyle barışık ihtiyaç ve talepleri
uygun bir dille yöneticilere aktaracak, siyasal alandan uzak
durarak sağlık çalışanlarının motivasyon,istek ve gereksinimlerinin
belirlenmesini ve yöneticilere aktarılmasını sağlayacağı
öğrenildi.