Madem askıya alınacaktı neden ihaleye çıkıldı?
İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Başkan Büyükakın’ın Kartepe- Körfez Metro projesini askıya alındığını söylemesine tepki göstererek askıya alınan proje için neden ihaleye çıkıldığını sordu
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın geçtiğimiz günlerde Kartepe- Körfez Metro projesini askıya aldıklarını açıklamıştı. Başkan Büyükakın’ın bu açıklamasına İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel'den tepki geldi.
Tamyüksel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ak Parti'nin her seçim döneminde çeşitli Projeleri ortaya atıp, düzenledikleri lansmanlar ve açılışlar ile o projeleri yapıyormuş gibi algı yaratması ile vatandaşın gözünü boyamaya çalıştığını söyleyen Tamyüksel; "Şehirimizin ve İlçemizin nüfusunun ne kadar hızlı arttığı hepimizin malumu, bu artışa bağlı olarak trafiğe çıkan araç sayısı da aynı şekilde artmakta. Mevcut yollarımız artık bu yükü taşıyamaz hale gelmektedir.
“İHALEYİ KAZANAN FİRMAYA ÖDEME YAPILDI MI?”
Mevcut toplu taşıma sistemininde yakın gelecekte yetersiz
kalacağı aşikardır. 2015 yılında mevcut belediye başkanının da üst
düzey bürorat olduğu dönemde Bakanlıktan onayı alınan bu proje ile
ilgili olarak 2018 yılında hali hazırda EKAP'ta da ulaşılabilen
ihale duyurusu bulunmaktadır. Madem bu proje iddia edildiği hali
ile ilimizin geleceğini ipotek altına alacak idi. Neden 2015 'te
seçim öncesi Bakanlıktan yetki alındı? Neden 2018'de
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 ay kala ihaleye çıkıldı? Bu ihaleyi
kazanan firmaya ödeme yapıldı mı? Ödeme yapıldı ise, bu israf değil
mi?
Neden 2019 Mahalli idareler seçimlerinde, seçim vaadi olarak
kullanıldı? Bu soruların cevabını merak ediyoruz.
“ASKIYA ALINMASI HATALI BİR KARARDIR”
Kocaeli’mizdeki nüfus artışı, bağlı olarak trafik yükünün artışı ve alternatif karayolu güzergahı imkanlarının olmayışı sebebi ile Raylı sistemin kurulması ve Kocaeli'nin dolayısıyla Kartepe'mizin geleceği için bu Proje hayati önem taşımaktadır. Hal bu iken; bu projenin askıya alınması hatalı bir karardır. Daha önce Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu lansmanlarda 2020 ve 2025 yıllarında 2 etaplı olarak tamamlanıp faaliyete geçmesi beklenen proje 2021 Ekim'in de kısa bir açıklama ile askıya alınmış. Lakin ne tuhaftır ki; kendi seçim beyannamesinde de bu projeyi seçim vaadi olarak tanıtan; Kartepemizin Belediye Başkanı ve İktidar Bloğunu oluşturan Siyasilerinden de en ufak bir tepki almamıştır.
“ASKIDA EKMEK VERİR GİBİ METRO PROJESİ”
Şimdi ilçemizi yönetenlere sormak lazım; Beyler nedendir bu sessizlik? Kartepe sahipsiz mi? Sizler için önemli olan koltuk mu, makam mı? Yoksa Kartepe mi? Partiniz ve partidaşlık hukukunuz mu? Yoksa Kartepe mi? Kartepemiz için bu kadar önemli bir konuda sessiz kalıyor oluşunuzu tarihe not ediyoruz. Ensar Vakfı ve Tügva gibi ne iş yaptıkları belli olmayan kurumlara, beylik cümlelerle, kamunun binalarını ikişer ikişer vereceğini söyleyenlerin, teleferik projesinde olduğu gibi, Kartepemize gelince, askıda ekmek verir gibi askıda Metro Projesini layık görmelerinin de hesabını Kartepeli hemşehrilerimiz ilk seçimde soracaktır.”