“AKP Kocaeli’de güçlü akıl almıyor!”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kocaeli’de yaptığı basın açıklamasında Kocaeli’nin işçi kenti olmasına rağmen AKP’nin güçlü olmasının akıl alır gibi olmadığını söyledi

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Kocaeli İl Binası’nın açılışı için bugün Kocaeli’ye geldi. Açılıştan sonra il binasında basın açıklaması yapan Baş şu ifadeleri kullandı: “Bir Millet İttifakı yetmiyor. Türkiye öncelikle bu iktidardan kurtulmalıdır. Bu doğrultuda üzerimize düşen her şeyi yapmak istiyoruz.


“10 MİLYONLUK KUVVET SAHAYA İNMİYOR”

Bu iktidarın karşısında olan mevcut muhalefet partilerini kapsayamadığı hiç sandığa gitmeyen 10 milyonluk bir kuvvet var. Biz em önce AKP’yi Türkiye’den kurtarmak için bu özneyi sahaya çekmemiz lazım. 80 sonrası kuşak siyasetle ilgilenmiyor değil. Bu kuvvet HDP’nin barajı için oy vermiş, sandıkların güvenliğini sağlamış, Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşüne destek vermiş, İmamoğlu için oy vermiş, söyleyeceği sözü söylemiş ama sahaya inmiyor. Onları sahaya çıkartmamız lazım.

“GELENEKSEL SİYASETLE KIRILAMIYOR”

Kocaeli bir işçi kenti ama AKP burada güçlü akıl alır gibi değil. Demek ki bu geleneksel siyasetle kırılamıyor. Erdoğan dünyanın en zengin liderlerinden biri. Kılıçdaroğlu belli Dersimli Alevi memur bir ailenin çocuğu. Ama sokağa sorun Erdoğan bizden biri, Kılıçdaroğlu elit derler.”

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber