Hükümetin aldığı karar eksik ve sorunlu
Türkiye Değişim Partisi Kocaeli İl Başkanı Volkan Karayel, dün açıklanan tam kapanma kararının eksik ve sorunlu olduğunu dile getirdi. Karayel bu süreçte esnafa da destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi
Türkiye Değişim Partisi Kocaeli İl Başkanı Volkan Karayel, hükümetin aldığı tam kapanma kararının eksik ve sorunlu olduğunu belirtti. Karayel, bu süreçte esnaf ve vatandaşa da destek olunması gerektiğini belirtti. Başkan Karayel’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Hükümetin aldığı son kısıtlama kararını sağlık açısından da, ekonomi ve sosyal adalet açısından eksik ve sorunlu görüyoruz. Fabrikaların, bankaların, zincir marketlerin, inşaatların vs faaliyetlerine devam edebileceği ama esnaf, emekli, işsiz, günlük çalışan gibi kesimlerin yasağa tabi olduğu uygulamanın adı kapanma değil, olsa olsa kısıtlama olur.
Eğer sağlık açısından tam sonuç almak istiyorsak, dünyanın çoğu yerinde olduğu gibi tam kapanma yapmalıyız. Eğer ekonomik ve sosyal adaleti zedelemek istemiyorsak da 17 gün boyunca geliri elinden alınan tüm esnaf ve emekçi yurttaşlarımıza destek olmak zorundayız. Pandemi döneminde gelirleri azalan Elektrik dağıtım şirketlerine %17,5’lik indirim yapan, madenlerin ruhsat harçlarını öteleyen, gelir garantili tüm yol, köprü, havaalanı, hastane, gar vs işletenlere mücbir sebepleri uygulamayıp paralarını tam olarak ödeyen devletimiz için bu destekleri vermek anayasanın eşitlik ilkesi gereği zorunludur.”