Erdoğan’ın EYT tavrı değişti mi? Bu atama EYT’ye “çözüm” mesajı mı? Talimat bekleniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede yaptığı değişiklik, EYT’de heyecan yarattı. Daha önce EYT’lilerle görüşen ve Erdoğan’ın talimatıyla rapor hazırlaması beklenen ancak sonrasında böyle bir talimat almadığını iddia eden Vedat Bilgin’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması, “EYT’ye ‘çözüm’ mesajı” olarak yorumlandı. EYT Lideri Gönül Boran Özüpak da atama sonrası “Bakalım yeni talimat gelecek mi?” paylaşımı yaptı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şeklinde ikiye bölündü. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un görevi sona ererken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine Vedat Bilgin getirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ise Derya Yanık oldu. Bu karar, emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşlarda heyecan yarattı. Bilindiği üzere Zehra Zümrüt Selçuk, EYT’lilerin bütçeye yük olduğunu dile getiren, onlardan erken emeklilik isteyen vatandaşlar olarak bahseden ve emekli maaşını, yaşlılık aylığı olarak niteleyen bir Bakan olarak EYT’lilerden tepki alan bir isimdi. Vedat Bilgin ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütürken EYT’liler için rapor hazırlaması noktasında görevlendirilmiş, EYT’lilerle görüştüğünde bunu onlara aktarmış, EYT’lileri bir beklenti içine sokmuş, bu durum iktidara yakın medya tarafından da uzun süre işlenmiş ancak sonrasında Bilgin, böyle bir talimat almadığını iddia ederek umutları yıkmıştı.

“BAKALIM YENİ TALİMAT GELECEK Mİ?”
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Marmara EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT konusunda yanlış bilgilendirildiğini, EYT’yi, EYT’lilerden dinlemesi gerektiğini her platformda savunmuş ancak Erdoğan, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına doğrudan etki eden EYT’lilere çözüm beklentisiyle ilgili “Seçim kaybetme pahasına yok” diyerek kapıları kapatmıştı. Anketlerde AKP’nin oylarının düştüğü göze çarparken alınan atama kararları, “Erdoğan’ın EYT tavrı değişti”, “Vedat Bilgin’in atanması, EYT’ye bir çözüm mesajı” şeklinde yorumlandı. Ulusal televizyonlar da Vedat Bilgin’in atamasını EYT ekseninde yorumlamaya başladı. Ve Genel Başkan Gönül Boran Özüpak, atama sonrası yaptığı paylaşımda “Bakalım yeni talimat gelecek mi? Vedat Bilgin Bey’e, Çalışma Bakanlığı görevinde başarılar dileriz” mesajı yayımladı. Bu mesajın altına da Vedat Bilgin ile yaptıkları görüşmenin fotoğrafını koydu. Zehra Zümrüt Selçuk’un bakanlık görevinin sona erdirilmesi, bakanlığın ikiye bölünüp, EYT’lilerle temas kurmuş olan Vedat Bilgin’in Bakan olarak atanmasının ilerleyen günlerde EYT’ye ne gibi bir etkisi olacak merakla bekleniyor.



Vedat Bilgin EYT
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber