Yeni Başkan yardımcısı nasıl biri?
Uzun yıllar İzmit’te çeşitli okullarda idarecilik görevinde bulunan Emirşah Torun’un İzmit Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirileceği öğrenilmişti. Torun’un AKP’ye bağlı Eğitim Bir Sen Üyesi olduğunun duyurulması nedeniyle tepki çeken bu işe alım konusunda açıklama geldi. Torun konuyla ilgili yaptığı açıklamada hiçbir sendikaya üyeliği olmadığını söyledi. Torun’la ilgili dikkat çeken bir başka detay da ağabeyinin CHP’den Ağrı İl Başkanlığı yaptığı oldu
Eğitim camiasının tanınmış isimlerinden Emirşah Torun’un İzmit’te uzun yıllar idarecilik görevinde bulunmasının ardından İzmit Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirileceği öğrenildi. Torun, AKP’ye bağlı Eğitim Bir Sen’e üye olduğu söylentilerine açıklık getirdi. Torun yaptığı açıklamada “Endüstri Meslek Lisesi, Gazi Lisesi, Muammer Dereli Fen Lisesi, en son Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi’nde idarecilik yaptım. İzmit Belediye Başkan Yardımcılığı konusunda talep yazıları yazıldı. Yazı şu anda İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ancak henüz bunları konuşmak için erken ben hala devlet memuruyum.
“BAĞIMSIZIM”
Uzun yıllar yaptığım idarecilikte kendime göre başarılı sayılacak bir dönem geçirdim. Çeşitli takdir ve ödüller aldım. Sendika üyeliğine gelince, Eğitim Bir Sen dahil hiçbir sendikaya üyeliğim yok, bağımsızım. Şu anda yazışma aşamasında olduğu için çok fazla konuşmak istemiyorum. Ağrılılar Derneği’ne olduğu gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üyeliğim var. Dolayısıyla bütün siyasi partilerden dostumuz var, ama benim yaşam çizgimi tanıyanlar bilir” ifadelerini kullandı. Ayrıca Emirşah Torun’un ağabeyinin bir dönem CHP Ağrı İl Başkanlığı yaptığı bilgisine ulaşıldı.