Gergedan virüsü Kocaeli’ye bulaştı mı?

Sağlık Bakanlığı'nın bulaşıcı hastalık izleme raporuna göre, kasım ayında hastalarda en çok 'gergedan virüsü' tespit edildi. 'Grip değil, gribimsi' bir etki yapan virüs, havadaki tozdan da bulaşabiliyor. Peki Kocaeli’de gergedan virüsü görüldü mü?

Kasım ayı raporuna damgasını vuran virüsün, hastalar arasında yüzde 45 ile en çok görülen virüs olduğu tespit edildi. 'Gergedan virüsü'nün vücutta yaptığı etkiyi 'Grip değil gribimsi' olarak tarif eden uzmanlar, virüsün havadaki tozdan da bulaştığı uyarısında bulundu.

Seçilen 21 ilden alınan örneklerde, grip benzeri hastalık (GBH/ILI) tarama numunelerinde influenza pozitifliği yüzde 6.2 saptandı. Diğer solunum yolu virüslerinde toplam pozitiflik yüzdesi yüzde 62.1 olarak tespit edildi. Bunlar arasında en çok saptanan yüzde 45 ile gergedan virüsü oldu. Kentimizde gergedan virüsü olup olmadığına dair açıklamalarda bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Sağlık bakanlığından bize gelen bir uyarı yok. Hastanelerden de gelen bir rapor olmadı şu ana kadar” dedi.

'GERGEDAN VİRÜSÜ' NEDİR?

'Gergedan virüsü' soğuk algınlığı belirtileriyle kendini gösteriyor. Üst solunum yollarında enfekte oluyor. Alt solunum yollarını etkilemediği için kısa sürede iyileşiyor.

Sıcaklığa duyarlı olan gergedan virüsü, enfekte tozlarla saatlerce ortamda kalabiliyor. En iyi normal vücut sıcaklığının birkaç derece altında çoğalıyor. Enfeksiyon en çok burunda gözükmesine rağmen ağız ve gözlere de yerleşebiliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber