"MHP’nin seçim pazarlığı AKP’lileri rahatsız etti!" iddiası!
MHP’nin AKP ile yaptığı iddia edilen seçim pazarlığının MHP teşkilatlarında memnuniyet; AKP teşkilatlarında ise rahatsızlık yarattığı konuşuluyor. İddialara göre MHP, AKP’den 8 büyükşehir belediyesini istedi
Yaşanan değişim hareketinde ve sonrasında yaşanan gelişmelerde partisinden kopmayıp, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin arkasında duran pek çok yönetici AKP ile yakınlaşmadan memnun olsa da AKP’deki koltuk hedefi olan isimlerde rahatsızlıklar oluştuğu öne sürülüyor. Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, MHP’nin AKP’den 8 Büyükşehir Belediyesini istediğini gündeme getirdi. AKP’nin başkanlık seçimlerinde yüzde 50+1’i elde etmek için MHP ve küçük partilere muhtaç kaldığını belirten Yarkadaş, AKP’nin, MHP’nin her istediğini yapmak zorunda kalan bir parti konumuna düştüğünü aktardı.
KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara’nın konuğu olan Yarkadaş, yapılan seçim pazarlığında MHP’nin AKP’den İzmir’de, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de, Balıkesir’de, bildiği kadarıyla da Bilecik’te aday çıkarmamasını istediğini öne sürdü. Yarkadaş, “Muhtemelen bu uzlaşmalar onlar açısından olumlu sonuçlanırsa, saydığım illerde AKP’nin adayı olmayacak yerel seçimlerde. Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayları olacak. Yani İzmir’de AKP aday çıkarmayacak, bunun yerine Milliyetçi Hareket Partisi aday çıkaracak. Adana’da AKP aday çıkarmayacak, Milliyetçi Hareket Partisi aday çıkaracak. Niye? Çünkü, AKP’nin, MHP’nin yüzde 3’lük, 4’lük, 5’lik artık her ne kadarsa o oya ihtiyacı var” dedi.
Evet, bu iddialar gündeme bomba gibi düşerken AKP kulislerinden de rahatsızlıklar yükselmeye başladı. Öyle ki iktidar partisinde en ufak koltuk için çok sayıda kişi aday adayı çıkar iken 8 büyükşehir belediyesinin ve pek çok ilçe belediyesinin pazarlıklarının yapıldığı iddiaları AKP’lileri rahatsız ediyor. Yıllarca çalışan, emek harcayan AKP’li pek çok isim, bu yerleri MHP ile paylaşmak istemiyor. Kocaeli’de tüm belediyeler AKP’de, 2019 yerel seçimlerinde kimi ilçeler AKP için riskli. MHP desteği ile bu ilçeleri sıkıntısız kazanma ihtimali bulunan AKP’den, MHP bir ilçe ister mi, isterse tepki ne olur merak ediliyor.