AKP gönderdi, İYİ Parti’ye mi göz kırpıyor?
AKP’den bir dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra geçtiğimiz yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmeyen ve AKP’li kadın vekillere hakaret ettiği gerekçesi ile partiden ihraç edilen Çayırova Belediye eski Başkanı Şevki Demirci, İYİ Parti Çayırova İlçe Kongresi’ne gönderdiği çelenkle kafa karıştırdı, “İYİ Parti’ye mi göz kırpıyor?” dedirtti
Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aday yapılan ve seçilen ancak 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde tekrar gösterilmediği için AKP’li kadın vekillere ağır hakaretler ettiği ileri sürülen, bu yüzden de partiden ihraç edilen Çayırova Belediye eski Başkanı Şevki Demirci, İYİ Parti’ye mi göz kırpıyor? Başkanlığın yanı sıra parti üyeliği de giden Demirci, her ne kadar AKP’ye dönmek için işi hukuksal boyuta taşıyacağını dile getirse de İYİ Parti Çayırova İlçe Teşkilatı’nın Çayırova Belediye Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz gün gerçekleştirilen kongresindeki bir görüntü kafa karıştırdı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gönderdiği çelengin dışında bir çelenk daha vardı kongrede, o çelenk kürsünün arkasında duruyordu ve Şevki Demirci’ye aitti. İYİ Partili isimler, bu çelengin önündeki kürsüde salona hitap etti.
AKP’den gönderilen, hatta hakaret ettiği iddia edilen AKP’nin Kocaeli’deki kadın milletvekillerinin girişimiyle eski başkanlara tahsis edilen koruması da geri çekilen Şevki Demirci’nin, hiçbir unvanı olmadan adına çelenk göndermesi “Şevki Demirci, İYİ Parti’ye mi göz kırpıyor?” sorusunu akıllara getirdi. Belediye başkanlığı görevi sürüyor olsa bu çelenk nezaket olarak yorumlanabilirdi ancak Demirci, artık belediye başkanı değil, öyle ki AKP üyesi dahi değil. İYİ Parti ile bir yakınlaşma söz konusu olabilir mi, kendisi İYİ Parti’ye katılması noktasında davet aldı mı merak ediliyor!