Halk süt ne zaman başlayacak?

İzmit Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan anlaşmaya göre İstanbul’un halk sütü İzmit’ten karşılanacak, ama ne zaman?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i ziyaretinin ardından, İmamoğlu İstanbul’da faaliyete geçirmeyi planladığı Halk süt projesi kapsamında sütlerin bir kısmını İzmitli üreticiden alacak. Bu konuya ilişkin Ziraat Odası ile komisyon toplantıları devam ederken İzmitliler de projenin ne zaman hayata geçeceğini merak ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan: “Belediye Başkanımız bu konuyu önümüze getirdi. Süt birlikleri ile bir araya geldik. Komisyon kuruldu. Komisyonumuz çalışıyor. Günlük ne kadar süt toplayabiliriz? Süt kapasitemiz ne kadar? Sütü nasıl toplarız tek tek bunlarla ilgili toplantı yaptık. Kandıra’nın köylerini tek tek inceledik. Günlük olarak satacak pazarını bulmak zorundasınız. İstanbul büyükşehir belediyesi Pazar sorununu çözdü. İstanbul alacak.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber