Kimi hedef aldı? “Kurultay tartışması bitmeli, dedikodu yapmayın!”

CHP’nin merakla beklenen İl Danışma Kurulu bugün toplandı. Muhaliflere yüklenen Sarıbay, “Kurultay tartışması bitmeli, dedikodu yapmayın” dedi

CHP İl Örgütü Otel Asya’da 24 Haziran seçimlerini ve yerel seçimlerde izlenecek yol haritasını konuştu. İlçe danışma toplantılarına katılmayan milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan ve Haydar Akar ise İl Danışma Toplantısına eksiksiz katıldı. Toplantının divan başkanlığını ise Hüseyin Acurman yaptı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay şunları kaydetti: “Zor günlerden geçtiğimiz kabul ediyor ve biliyorum. İl Başkanınız olarak en zor durumda olanlardan biri de benim. Seçimde başarılı ya da başarısız olduğumuz söylenir. Bunları geriye bırakıp önümüze bakmamız gerekiyor. 1989 yılından 2002’ye kadar bu şehri yönettik. Bu dönemde 2,5 milyar lira harcandı. 2002’den itibaren 15 milyar lira harcandı. Ama baktığınız zaman bir hizmet yok. Bunların bu parayla yaptığı üretime yönelik olmayan yatırımlar. Bunlar büyük ölçüde başarısız. Altyapı yaptık dediler ama geçtiğimiz gün bütün şehir sele maruz kaldı. Sefa Sirmen Bulvarı’nda kaos devam ediyor. MİA projesi adı altında birilerine bir rant sağlarsanız bunun hesabını veremezsiniz. Bu şehrin hiçbir sorununa çözüm üretemediler.

UYARI DÖNEMİ BİTTİ

Yine şu sıralar olağanüstü kongre süreci vardı. Ben il başkanı olarak kimseye baskı yapmadım. Hep şunu söyledim tüzük olağanüstü kurultay için partililerimize bu hakkı vermiş. Bu hakkı kullanıyorlarsa saygı duyarım. Daha iyi yapan biri gelir memnuniyetle bu işi seve seve devrederim. Artık bu olağanüstü kurultay toplama istekleri bitmeli. Bundan sonra bu türlü partinin zafiyetini ortaya çıkartacak ve orda burada dedikodu yapmayacaksınız. Falan kişi genel başkan olursa ben oy vermem diyorsan hiç durma git. Hiçbir arkadaşım bu partinin tüzüğüne etik değerlerine aykırı hareket edemez. Ben herkesi uyarmaya çalışıyorum ama bundan sonra uyarı dönemi bitti.

ÖN SEÇİMLE BELİRLEMEMİZ LAZIM

Adaylarımızı ön seçimle belirlememiz lazım. Herkes bize güvensin. Eleştirirken cimri övgü de eli açık olalım. Bir rejim değişikliği oldu. Artık ben bununla olmam deme şansı yok. Biz burada seçimde iktidar olamadık başarısız olduk diyenler var ama demokrasi dersi verdiğimiz de göz ardı edilmesin. Biz ittifakı kurmasaydık AKP ile MHP anayasayı değiştirme hakkına sahip olacaktı. Bir ilçe başkanı istifa etti çok üzüldüm. Hiçbir ilçe başkanının istifa etmesi gerekmez. Ben örgütümün arkasındayım. Toplantıya başladık 2 saat sonra kimse kalmıyor. Lütfen sonuna kadar bekleyin. Özellikle çıkıp konuşan arkadaşlar konuştuktan sonra ayrılıyor toplantıdan. Ben onu dinlediysem o da beni dinleyecek.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber