Macit Haldız rant gelmezse Real’i satıp Mehmetçik’e bağışlayacakmış..!

AKP’li Haldız ailesinin aile büyüğü Macit Haldız, satın aldığı gazetenin genel yayın yönetmeni İsmet Çiğit’e içini dökmüş. Çiğit Pazartesi Mektubu’nda Haldız güzellemesine ve algı yaratma çabasına devam etmiş. İsmet Çiğit’in Haldızlara yapılmak istenen imar rantını savunan yazısının analizi ve kamu vicdanı adına verilen cevabı Uğur ENÇ kaleme aldı

35 dönümlük Real arazisini satın alan ve araziyle ilgili 2016 yılında yaptığı emsal-kat artış talepleri reddedilen AKP’li Haldız ailesine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özel bir rant paketi hazırlamış, 5 arazide artış sağlayacak bu paket AKP’lilerin bile tepkisini toplamıştı.

AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan başta olmak üzere pek çok isim bu artışa karşı çıkmıştı.

*

Haldız ailesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yüzlerce milyon değerindeki bu imar rantını “MİA projesi onaylanacak”, “Kentin geleceği oylanacak” ifadeleriyle pazarlamaya çalıştı.

Aslında onaylanan MİA projesi değildi.

Söz konusu bu proje zaten aylar önce onaylandı.

Kocaeli’nin artık bir Merkezi İş Alanı var.

Bu alanda iş merkezleri ve kimi müsait bölgelerde yüksek katlı binalar inşa edilecek.

AKP’li Haldız ailesinin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin halkı kandırarak meclisten geçirmeye çalıştığı paket ise MİA’nın B1 bölgesinde değişiklik yapılması ile ilgili.

Bu değişiklikle 20 ve 30 dönüm üzeri toplam 5 arazide kat ve emsal artışı yapılacak.

Vatandaş 2 katlı ev yapabilmek için aylarca bürokrasiyle uğraşırken sırf AKP’li diye Haldız ailesine oturdukları yerden yüzlerce milyon lira kazandırılacak.

Kimi vicdanlı AKP’liler bu değişikliğe karşı.

Kimsenin hak etmediği böylesi bir kazancı elde etmemesi gerekiyor.

Hem AKP’liler hem de muhalefet partisi temsilcileri bu konuda takdire şayan bir çalışma sergiliyor.

*

Konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde.

Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile görüştü ve “Durun” dedi.

Bu sebeple söz konusu kişiye özel imar rantıyla ilgili meclis gündem maddesi 2. defa ertelendi.

Hali hazırda onaylanmış olan, imar planlarında yer alan ve bölgede arsası olan herkesin faydalanabildiği Merkezi İş Alanı’nda (MİA) şimdilik değişiklik yapılmayacak.

MİA projesinde değişiklik olmadığı için kendi arazisi rant elde etmeyen, kat izni 3’ten 10’a, emsali 1’den 2.35’e yükseltilmeyen Haldız ailesi bir hayli dertli.

Aile bir dönem yaptığı gazetecilikle adından sıkça söz ettiren ancak son zamanlarda her geçen gün kan kaybeden, Özgür Kocaeli isimli gazete vasıtasıyla kamuoyunu yanıltmaya devam ediyor.

Üstelik bunu, bir zamanların “duayen” gazetecisi İsmet Çiğit eliyle yapıyor.

Bugüne kadar bir şekilde halkın güvenini kazanan İsmet Çiğit, bu güveni şimdilerde patronu Haldız ailesine sağlanacak olan rant için kullanıyor, peşi sıra yazılar yazıyor.

Kamuoyuna yalan söyleyen, MİA değişikliğinden bahsetmeyen, MİA oylanacakmış gibi bir algı yaratmaya çalışan İsmet Çiğit geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de bir genelev yapılmasını, insanların köpeğe tecavüz ettiğini genelevin şart olduğunu belirten bir yazı kaleme almıştı.

Çiğit bugün de Özgür Kocaeli’de yayınlanan Pazartesi Mektubu’nda Haldız ve MİA güzellemesi içeren bir yazı yazdı.

*

“İyiler mutlaka kazanır” başlıklı yazısına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı ve Kocaeli Gazetesi Başyazarı Tanzer Ünal’ı hedef alarak başlayan Çiğit, Doğan için “Alnını karışlarım” demiş.

Haldızların Real AVM’deki emsal ve kat artış talebine karşı çıkanları kıskançlıkla suçlayan İsmet Çiğit, “-Burada inşaat yapılamaz- demek, İzmit’in geleceğine balta vurmak demektir” ifadeleriyle Haldız rantının arkasında yer almış.

Bölgede halihazırda Real AVM’nin var olduğundan, bölgede 1 emsal ve 3 kat izinle inşaat yapılabildiğinden bihaber olan ya da haberi olmasına rağmen inşaat yapılamayacağı düşüncesini öne sürerek kamuoyunu yanıltmaya çabalayan İsmet Çiğit, projeye karşı çıkan AKP’lilere de ateş püskürmüş.

Haldızların neferi olarak eline aldığı kalemle yüzlerce milyonluk ranta karşı çıkan AKP’lileri hedef alan Çiğit, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar bu işin gitmiş olması, Haldız’a darbe vurmak, O’nu bu kentten kaçırmak isteyenler için bir zafer değildir. O korkak AK Partililer, Erdoğan da işin doğruluğuna ikna edildiği zaman hangi yüzle imar planlarına ‘Evet’ oyu verecek, bunu da merak ediyorum” ifadelerini kullanmış ve meclis üyelerini hedefe oturtmuş.

*

İsmet Çiğit’in yazısındaki en dikkat çeken kısım ise Macit Haldız’ın arsayla ilgili söyledikleri…

Patronunun emir eri olduğunu yazısında bir kez daha betimleyen Çiğit, Macit Haldız’a “Bu konuda gazete olarak, ya da şahsen ben ne yapabilirim?” dediğini övünerek anlatmış.

Kimi büyük firmaların isimlerini vererek vatandaşta algı yaratmaya çalışan Çiğit, Haldız’ın söz konusu değişiklik olmazsa arsayı satacağını ve buradan gelecek parayı da Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını da duyurmuş.

Kuşkusuz bu durumu herkes destekleyecektir. Oradan gelecek gelir Mehmetçik Vakfı’na değer katacaktır.

*

Başta söylediğimizi tekrarlayalım ve ilkokul 3. sınıf seviyesinde anlatalım.

-MİA projesi onaylandı ve imar planlarına işledi.

*Kocaeli’de MİA projesi var. Kentin geleceğini MİA üzerinden kurgulayanların içi rahat olsun.

-Yandaş gazetecilerin, Haldız ailesinin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyuna MİA diye yutturmak istediği şey büyük bir imar rantı.

*İmar rantı, yani bir gayrimenkulün sadece imar planı değişiklikleri ile büyük miktarda değer kazanması.

-Haldız ailesinin 35 dönüm arazisi için 3 kat olan imar iznini 10 kata, 1 olan emsali de 2.35’e yükseltmek istiyorlar.

*Bunu kim istemez ki?

-Köydeki yahut herhangi bir mahallede, herhangi bir köşedeki arsanızda yüzde 60 inşa izni olsa, kat konusunda sorun yaşamasanız fena olmaz mı?

*Peki size neden bu hakkı tanımıyorlar?

-Neden sadece AKP’li diye, sadece yetkililerle sıkı temas içinde diye Haldızlar’a bu kıyağı yapmak için bu kadar çabalıyorlar?

*Vatandaşın, muhalefetin ve hatta AKP’lilerin bile karşı çıktığı şey işte bu.

-Siz “duayen” dediklerinizin söylediklerini, yazdıklarını 2 kere düşünün ve unutun.

*Bu kent maalesef satıldı. Hem de öyle büyük meblağlara değil. Önce gazeteler gitti sonra birer birer büyük araziler ve o eski gazetecilik, o haklıdan yana olan gazetecilik, paraya boyun eğmeyen gazetecilik öldü.

-Fakat siz siz olun iyiliğe olan inancınızı yitirmeyin. İsmet Çiğit’in de yazdığı gibi İYİLER MUTLAKA KAZANIR. İYİLER MUTLAKA KAZANACAK..!

Not: Bir de küçük not düşelim. 2016 yılında Haldız ailesinin emsal ve kat artışı talebini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi reddetti.

Aradan 1 yıl geçti ve belediyenin aynı imar komisyonu üyeleri aynı talebin bu defa olumlu olarak geçmesi için çabalıyor.

Sadece düşünün.

1 yılda ne değişti?

1 yıl önce “Hayır olmaz” denilene 1 yıl sonra nasıl oldu da “Evet olmalı” demeye başladılar…

Bal tutmuşlardır değil mi?

Bal tutan parmağını yalar elbet…

Nazım’ın da dediği gibi;

“…kitapta ve sokakta yenebilmek yalanı, anlamak, sevgilim, o, bir müthiş bahtiyarlık, anlamak gideni ve gelmekte olanı.”

Anladınız mı şimdi yalanı?

Anladınız mı gideni ve gelmekte olanı?

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber