Erdoğan gençleri siyasete davet etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Kocaeli İl Gençlik Kolları Kongresi’ne katılmak üzere Kocaeli’ye geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek AKP Kocaeli İl Gençlik Kolları Kongresi’ne katılmak üzere kentimize geldi. Saaat 14.00’te Kocaeli’de olması beklenen Erdoğan Kasımpaşa Tüneli açılış töreni nedeniyle İzmit’e de gecikmeli olarak geldi.
Kongrenin yapılacağı Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 4 bin polisin görev yaptığı alanda miting ve kongreye katılmak isteyen vatandaşlar tek tek arandıktan sonra alana giriş yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopteri Cengiz Topel'e iniş yaptı. Erdoğan kendisini karşılayan protokol üyeleri ile birlikte salona gitmek üzere yola çıktı.
Kongrenin yapılacağı spor salonunun önüne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada kendisini bekleyen vatandaşlara sesleniyor.
Yahya Kaptan pazar alanında vatandaşlara seslenen Erdoğan hemen ardından kongrenin yapılacağı salona girdi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
“Kocaeli girdiğim hiçbir mücadelede bizi yalnız bırakmadığı gibi referandumda da yanımızda olduğunu göstermiştir. Önümüzde 2019 seçimleri var. Kocaeli’den bugüne kadarki oranların çok üzerinde bir destek bekliyorum. Buna hazır mıyız Kocaeli ? 2019 çok önemli. 2019, 2023’ün habercisi bir seçim yaşayacağız. AK Parti tek başına iktidar olamayınca kimlerin göbek atıp oynadığını gördük. Neyse ki milletimizin sağduyusu sayesinde bu sıkıntılı dönemi kısa sürede geride bıraktık Kasım ayından itibaren asli görevimize geri döndük.
Kardeşlerim sınırlarımızı taciz eden, bu vatana ihanet edenler bedelini ödeyecekler. PKK’sı, YPG’si, FETÖ’sü hepsi bunu ödeyecek. Bu mücadele kararlı bir mücadele. Fırat Kalkanı’nda ilk örneğini verdik. Afrin’de de silahlı hareketlerimizle omuz omuza bu mücadeleyi yürütüyoruz.
Anadolu toprakları 15 Temmuz’da bir kez daha şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuştur. Bu toprakları böyle vatan yaptık. Tarih boyunca vatanımıza sahip çıktık, şimdi de sahip çıkıyoruz. Terör örgütleri birbiri üzerine üzerimize salınarak bu topraklarda rahat bırakılmayacağımız bize hep hatırlatıldı. Terörle mücadelede verdiğimiz binlerce şehidin acısı yüreğimizde."
Gençler, size dönüyorum. Sizden cevap bekliyorum. Şehitlerimize layık olmak için çok çalışıyor muyuz? Gençler kendimizi klasik eğitim yanında manevi eğitimde de en üst noktaya taşıyor muyuz? Her kardeşimden beklentim kendini çok yönlü yetiştirmesidir. Kendi alanınızda en mükemmele ulaşmanın çabası içinde olacaksınız. Bir yabancı dili mutlaka bileceksiniz. En iyi mühendis, doktor, iktisatçı olacaksınız ama milletimizin tarihini, kültürünü ihmal etmeyeceksiniz. Yıllarca gençlere siyaset kötü bir uğraş gibi gösterildi. Siyaset fikir üretme sanatıdır. Tüm gençleri Ak Parti’de siyaset yapmaya davet ediyorum. Seçme yaşını seçilme yaşını 18’e getiren hangi parti oldu biz olduk.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü YPGPKK’ya yönelik düzenlenen Afrin Operasyonu ile ilgili son bilgileri de verdi. Mehmetçiğin Afrin’de yoluna devam ettiğini belirten Erdoğan, “Bugün itibariyle 394 terörist etkisiz hale getirildi. Bu sabah rakamıdır. ÖSO ve Mehmetçik olmak 20 şehidimiz var. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler. Siz bizim sınırlarımızı taciz ediyorsunuz, ey imansızlar siz bizim camilerimizi mi bombalıyorsunuz. Namaz kılarken şehit olanların bedelini ağır ödeyeceksiniz. Masum, mazlum kardeşlerimizin şehadetinin bedelini ağır ödeyeceksiniz. ‘Millet yürüyecek arkandan dedik’ ve şu anda millet yürüyor. Millet sınırda. Hep beraber oradayız. Dualarımızla yanımızdasınız. Biz de Mehmet’imize askerimize şunu söylüyoruz; Mehmetçik sizler dualarımızdasınız. Mehmetçiğimiz yalnız değil. O teröriste kimler hangi yardımı gönderirse göndersin biz, ‘Korkma Allah bizimle beraberdir’ buna inandık” diye konuştu.
“Uluslararası camiaya eğer kendinizi anlatmazsınız, meydanda kazanırsınız, masada kaybedersiniz”Afrin operasyonunun 8. gününe girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Askerimiz bu mücadelesini sürdürürken kararlılığımız devam ediyor. Bizlerde Başbakanımız, bakanlarımız ile Ankara’dan diplomasiyi yürütüyoruz. Rusya ile ABD ile dün İngiltere ile Avrupa’nın değişik ülkeleri ile görüşmeleri yapıyoruz. Çünkü biliyorsunuz uluslararası camiaya eğer kendinizi anlatmazsınız, meydanda kazanırsınız, masada kaybedersiniz. Lozan’da öyle olmadı mı? Kılıçdaroğlu’na sorsan Lozan’da kazandığımızı söyler. Ondan sonra da adaların faturasını AK Partiye kesmeye kalkar. Adaları siz verdiniz siz. Sizin partinizin başında olanlar verdi. Tarihi dosyaları hazırlatıyorum ve Lozan’da dahil olmak üzere bunların önüne, milletin önüne bu belgelerle anlatacağız. Görecekler kim nerede neyi vermiş. Öyle yalanlarla, dolanlarla bu milleti aldatamazsınız. Ana muhalefet terörle beraber cirit atıyor. Onlarla beraber oynuyor. Bir tane cambaz var, ahlaken de maalesef sıfır. Kalkıyor ÖSO’ya terör örgütü diyor. Bu ne anlayıştır. Ne terbiyeden muaf bir durumdur. ÖSO benim Mehmedim ile beraber arazide, şu ana kadar 13 şehidi var. Siz kiminle berabersiniz. Şu anda terör örgütleri ile berabersiniz. PKK ile berabersiniz. Benim milletim sizi gayet iyi tanıyor. Sizin kirli çamaşırlarınızı meydana çıkartacağız. Millet artık bu yalanı yutmayacak. Kim kimdir bilinsin” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından salonda bulunan gençlere karanfil dağıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Seyfi Çelik ile Sevda Çakmak çiftinin nişan yüzüklerini taktı. Erdoğan çifte mutluluklar diledi.