“Yeter artık SEDAŞ, Kocaeli’ye yakışmıyor”
Türkiye’nin sanayi kenti ve aynı zamanda İstanbul’a komşu olan Kocaeli’de enerji kesintileri ve altyapı eksiklikleri halkı ve sanayicileri isyan noktasına getirdi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan SEDAŞ ile ilgili sıkıntıyı TBMM’ye taşıdı
Kocaeli’de sık sık yaşanan enerji kesintileri günlük hayata ve sanayi üretimine zarar vermeye devam ediyor. Vatandaşların ve yetkililerin şikayetlerine rağmen SEDAŞ tarafından verilen sözlerin tutulmaması ve gerekli enerji yatırımlarının yapılmaması üzerine İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i göreve davet etti ve konuyla ilgili soru önergesi verdi.
Konu hakkında değerlendirme de yapan Türkkan, endüstri 4.0’ın konuşulduğu bir dönemde Türk Sanayisinin bu yeni dönemi kaçırma lüksünün olmadığını ve Türkiye’nin en stratejik üretim tesislerinin bulunduğu Kocaeli’de bu durumun kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirtti.
BELEDİYELER DE SEDAŞ’DAN ŞİKAYETÇİ