AKP'li başkanlar arasında ilk 5'te... Büyükakın o listeye giremedi
SONAR Araştırma şirketi koronavirüs döneminde en başarılı belediye başkanlarını belirlediği bir anket çalışması yaptı. Büyükakın ilk 10’da yer alamadı
Koronavirüs döneminde en başarılı belediye başkanlarının belirlendiği anketin sonuçları açıklandı. Büyükakın Türkiye geneli en başarılı 10 belediye başkanı arasında yer almadı. AKP’li belediye başkanları arasında en başarılı belediye başkanları sıralamasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da kendine yer buldu. Büyükakın listenin 5. sırasında yer aldı. Türkiye geneli AKP’li belediye başkanları sıralamasında 1. Sırada Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ikinci sırada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üçüncü sırada Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, dördüncü sırada ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yer aldı.
SONAR, araştırmada, salgın döneminde belediyelerin hizmetlerinin başarı oranlarının yer aldığını kaydetti. Araştırmayla ilgili “alınan yanıtların, vatandaşların Koronavirüs dönemi hizmetleriyle ilgili görüşlerinin yanı sıra, kendi belediye başkanlarıyla ilgili genel imajlarını da içerdiği gözlenmiştir” bilgisini veren SONAR, çalışma kapsamında 20 büyükşehir belediye başkanı ve İstanbul’daki ilçe belediye başkanlarının sorgulandığını kaydetti.
BÜYÜKŞEHİRLERDE BİRİNCİ İMAMOĞLU OLDU