CHP Kocaeli, Selman Yıldırım’dan ibaret mi?

Aylardır sahalarda, gece demiyor, gündüz demiyor; mahalle, köy, cadde, sokak demiyor; cenaze demiyor, düğün demiyor; dernek demiyor, sendika demiyor, oda demiyor… Selman Yıldırım, aylardır İzmit Belediye Başkan Aday Adayı olarak çalışıyor. Peki ya diğerleri? CHP, sadece Selman Yıldırım’dan ibaret mi?

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sona erdi, yeni gündem yerel seçim… Seçimler erkene alınır mı, yoksa mevcut belediyelerin eksik projelerini tamamlaması için süreç normal seyrinde mi işler bilemeyiz ama bir gerçek var ki AKP, 24 Haziran seçimleri biter bitmez, yerel seçimlere odaklandı, çalışmalara zaman kaybetmeden start verdi. AKP’nin en iyi yaptığı şey bu, her an seçim olacakmış gibi çalışmak. Bunda başarılılar. Muhalefet partilerinin bu noktada AKP teşkilatlarından ders alması gerek.

Peki, muhalefet gereken dersi almış mıdır? Kocaeli ekseninde bakacak olursak ortada alınmış bir ders yok. İYİ Parti, 24 Haziran seçim sonuçlarını CHP ile kurulan ittifaka bağlamakla CHP ise genel başkan değişikliği olsun, olmasın tartışması ile her geçen günü heba etmekte. Kurulan ittifakın yerel seçimlerde de başarıyı getirme ihtimali söz konusu iken seçim sonrası bu ittifakı kurulmamak üzere dağıtan söylemler olması, muhalefetin seçimi altın tepsi ile iktidara sunması gibi bir şey aslında. Ama şu da bir gerçek ki bu yerel seçimlerde eğer ki kimi rahatsızlık duyulan adaylar değişmez ise 24 Haziran’da AKP listeleri yerine MHP listelerine oy basanlar, benzer bir durumu yerel seçimlerde tekrar edecektir. Üstelik bu kez MHP’nin adayına değil, doğru gördükleri adaya oyunu verecektir. İşte doğru adayların partilerin önüne geçebileceği bir yerel seçim bekliyor Türkiye’yi… Tabii muhalefet bu tartışmalarla günü geçirmeye devam ederse kendinin doğru aday olduğunu anlatmakta gecikebilir belirlenecek adaylar.

Dedik ya AKP, 24 Haziran’ın hemen ertesinde başladı çalışmaya diye; peki CHP’de, İYİ Parti’de, SP’de aday adayı olmayı düşünen isimler neyi bekliyor? Örgütler, teşkilatlar neyi bekliyor? Seçim süreçlerinde halkla ne kadar birebir temas halinde olunursa başarma oranı da o denli yüksek olur… Maalesef, Kocaeli’de bunun bilincinde olan tek bir isim var… Sanırsınız ki CHP, sadece ondan ibaret. CHP İzmit İlçe eski Başkanı ve İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Selman Yıldırım, tüm varını yoğunu ortaya koyarak, gitmedik köy, mahalle, cadde, sokak, esnaf, sivil toplum kuruluşu, spor kulüpleri ve benzeri bırakmamak adına aylardır çalışıyor. Seçime bir yılı aşkın bir süre varken başladı çalışmaya, yılmadı, devam ediyor. Maddi, manevi ne gerekiyorsa yapıyor. Koskoca CHP’de bir tek Selman Yıldırım çalışıyor. Evet CHP, Selman Yıldırım’dan ibaret değil ise seçimlerde başarı elde etmek istiyorsa Selman Yıldırım’dan feyz almalı, onu örnek almalı. Aday gösterilirse hiç kuşkusuz ki bunu sonuna kadar hak eden tek isim olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber