AKP’de sürpriz aday!

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde bugün başvuruların son günü. İl binasında yoğun bir şekilde başvurular sürerken çok konuşulacak, sürpriz bir ismin de bugün saat 17.30’da başvuru yapacağı öğrenildi. Bu ismin AKP'den aday olması çevresinde şaşkınlık yarattı

AKP’de bugün adaylık başvurularının son günü. İl binasında başvurular yoğun bir şekilde sürerken bugün saat 17.30’da sürpriz bir ismin aday adayı olacağı öğrenildi. O isim Körfez Ticaret Odası’nın önceki dönem başkanı Sibel Moralı. Kongrede tekrar aday olmayarak Recep Öztürk lehine çekilen ve meclis üyesi dahi olmayan Sibel Moralı, bugün saat 17.30’da il binasına giderek başvurusunu yapacak. Sosyal demokrat çizgiye yakın duran Moralı'nın, adaylığını AKP'den koyması çevresinde büyük şaşkınlık yarattı.

SİBEL MORALI KİMDİR?

1971 yılında Körfez ilçede dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu bu ilçede bitirdikten sonra lise tahsilini İzmit Teknik Lisesi’nde yaptı. Aynı okulun elektrik bölümünden mezun oldu. Moralı, ayrıca 2016 yılında Çalışma Ekonomisi bölümünü bitirdi.

İlk olarak TÜPRAŞ’ın haberleşme bölümünde iş deneyimini kazanan ve 5.5 yıl burada görev yapan Moralı, daha sonra işten ayrılarak ticarete atılmak istedi. Hangi iş kolunda çalışmasının uygun olacağına karar verdi ve iş güvenliği konusunda değerlendirmeler yaptı.

Gelecekte iş güvenliği firmalarına ihtiyaç duyulacağını öngören Sibel Moralı, 2004 yılında STM İş Güvenliği Danışmanlık ve Özel Eğitim Merkezi’ni kurdu. Körfez ilçesi ve Kocaeli genelinde önemli bir firma haline gelen STM’yi kısa sürede yukarılara taşımayı başaran Moralı, geçtiğimiz dönem Körfez Ticaret Odası’nda komite başkanlığı görevi yaptı ve oda meclisine girdi.

Aynı dönem yönetim kurulu yedek listesinde yer alan Sibel Moralı, yönetimde meydana gelen eksilmenin ardından asil yönetim kurulu üyeliğine geçti. Mustafa Efe’in beklenmeyen ölümünün ardından boşalan KTO başkanlığına da oy birliği ile seçildi. Moralı, kısa süre önce gerçekleştirilen kongrede, aday olmayarak Recep Öztürk lehine çekildi.

Muhsin Moralı ile evli olan Sibel Hanımın Mert ve Seda isminde iki çocuğu bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber