Başkanın makam aracını değiştirmeye niyeti yok
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Başkan Karaosmanoğlu CHP’lilerin sorusu üzerine makam araçlarının değiştirilmesi konusuna da değindi
Kamu kurum ve kuruluşlarında makam araçlarıyla ilgili tasarruf yapılması talimatının ardından Kocaeli’de de kimi belediye başkanları makam aracını değiştirdi, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada uzun bir süredir kiralık araç uygulamasından vazgeçtiklerini ifade ederek belediyeye 100 yeni araç kazandırdıklarını söyledi.
CHP’LİLER SORDU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da Audi Q7 marka ve binlerce lira değerinde olan makam aracını değiştirip değiştirmeyeceği merak konusuydu. Diğer belediye başkanlarının aksine bugün yine meclis toplantı salonunun önüne kadar lüks makam aracıyla gelen Karaosmanoğlu’na CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir makam araçları ile ilgili bir çalışma yürütüp yürütmeyeceklerini sordu. Karaosmanoğlu ise verdiği cevapla makam aracından vazgeçmeye çok da niyetli olmadığını gösterdi.
BAŞKANA GÖRE KRİZ YOK
Taşdemir’in, ““Son günlerde çok ciddi bir ekonomik kriz yaşanmaktadır. Bu krizle ilgili olarak herhangi bir tasarruf tedbiri uyguladınız mı? Makam araçlarıyla ilgili herhangi bir karar alındı mı? Bu krizde belediyelerin yapmış olduğu projelerde bir erteleme söz konusu mudur?” sorusu üzerine Karaosmanoğlu, ““Öyle bir kriz yok. Bu kriz sizin kafanızda var. Biz ne krizler atlattık. Bunu da anlatırız. Bir çalışmamız var makam araçlarıyla ilgili. Gereksiz olan araçlar varsa çalışmalar yaparız. Mühendislerimiz için yüzlerce aracımız var. Bunlar için tasarruf olmaz.” Şeklinde cevap verdi. Karaosmanoğlu’nun “Eğer gereksiz makam araçları varsa bunları temizleyeceğiz. Ancak görevi devam eden, iş görmüyor sanılıp da iş yapan araçlarımız kalacak. Bunlarda tasarruf olmaz. Lüzumsuz şeyler yapılıyorsa bunlarda tasarruf olur” cümleleri de kendi makam aracını bırakmaya pek niyetli olmadığı yorumlarına neden oldu.