Sirmen’e milyonluk tazminat!

CHP Kocaeli eski Milletvekili ve eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, daha önce cezaevine girdiği İZGAZ davasında 13.6 Milyon TL tazminata mahkum oldu

1999 yılında İZGAZ şebekesinin yapımı esnasında görevini kötüye kullandıkları ve yapılmayan işlere dair haksız ödeme yapıldığı iddiasıyla Sefa Sirmen ve şirketin kuruluşunda adı geçen 15 kişi hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapor sonrası 2006 yılında dava açıldı Yaklaşık 5 yıl süren dava sonucunda Sefa Sirmen’e zimmet suçu nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezası onan Sirmen, 2016 yılında yaklaşık 8 ay cezaevinde kalmıştı.

13.6 MİLYON LİRA

2006 yılında açılan söz konusu dosyanın tazminat duruşmasında karar çıktı. Kocaeli 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmada Sefa Sirmen’i ise 13 milyon 658 bin 772 lira 32 kuruş ödemeye mahkum etti. Diğer 15 sanık ise beraat etti. Sefa Sirmen’in avukatlarının Sakarya Bölge Adliye Mahkemesine itiraz etmesi bekleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber