Serdar Kaman Akşener’le görüşmüş

‘Kocaeli’de CHP-İYİ Parti ittifakının Kocaeli Büyükşehir adayı Serdar Kaman mı?’ sorularına İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız açıklık getirdi

Kocaeli’de CHP-İYİ Parti ittifakında başkanlık için bir çok ismin adı geçerken ‘aday Serdar Kaman mı olacak?’ sorularına İl Başkanı Şanbaz Yıldız açıklık getirdi. Başkan Yıldız’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bilindiği üzere, CHP ve İYİ Parti, 31 Mart Yerel seçimleri için, başta Büyükşehirler olmak üzere, bu seçimlere işbirliği içerisinde girme noktasında fikir birliğine varmıştır. Bu doğrultuda da, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı; Muhterem Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER hanımefendinin de memleketi olması münasebetiyle; İYİ Parti’ye yani partimize bırakılmıştır. Gerek Seçim sürecinin uzun olması ve gerekse en doğru tercihi yapabilmek adına saha çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün kamuoyunda çıkan bir haberde :

BELEDİYELERE MÜHRÜ VURACAĞIZ

“İYİ Parti eski İl başkanı Dr. Serdar Kaman beyin; genel başkanımız tarafından Ankara’ya davet edildiği, Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adaylığı teklif edildiği ve bu teklifin kabul görüp kesinleştiği” haberi yer almıştır. Dolayısıyla Kocaeli il başkanlığımızca bir açıklama yapmak zarureti doğmuştur. Şunu herkes İyi bilmeli ve idrak etmeli ki; bu göreve gelirken önce ailemize, sonrada tüm partililerimize bir söz verdik! Sessiz çığlıkların sesi olacağız. Tükenen umutlara, nefes olacağız.Tüm varlığımızı ortaya koyacağız. Başaracağız... Başaracağız... Başaracağız...İşte bu noktada, amacımız başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, tüm Türkiye’ye İYİ Parti mührünü vurmaktır.

BAŞVURUDA BULUNDU

Bahse konu adaylık meselesine gelince; Sayın Dr. Serdar Kaman; partimizin İl başkanlığını yapmış, mesleğinde oldukça başarılı, sadece şahsımın değil, tüm İzmitlilerin sevdiği, değer verdiği bir hekim ve siyasetçidir. Kendisi il başkanlığı makamından ayrılırken de, Kocaeli’ne hizmet etmek adına böyle bir düşüncesi olduğunu ifade etmişti. Serdar Kaman, siyasi nezaketi, ülkemizde siyaset yapan birçok siyasetçiden çok daha iyi bilen bir arkadaşımız, dostumuzdur. Bu doğrultuda başlangıçta, düşüncesini şahsımla paylaşmış, akabinde kıymetli genel başkanımızdan randevu talep ederek düşüncelerini aktarmış ve bu doğrultuda genel merkezimize aday adaylığı başvurusunda bulunmuştur.

MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, genel başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendinin de tensipleri doğrultusunda Kocaeli İl Başkanlığımız tarafından belirlenecektir. Sayın Serdar Kaman beyin müracaatları, başta şahsım olmak üzere, tüm partimizce de memnuniyetle karşılanmıştır. Süreç devam etmektedir. Partimiz açısından en hayırlı ve iyi sonucu almak adına çalışmalarımız devam etmekte olup, önümüzdeki günlerde yeni yıla girmişken nihai açıklamaları adayımızla birlikte il teşkilatımızda yapacağız. Bu vesile ile, tüm hemşerilerimizin yeni yılını tebrik ediyor, herkese sevgi ve esenlikler diliyorum.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber