Büyükşehir ‘rent a car’ işine mi girdi?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 5 yılda kiraladığı araç sayısını 2 kat, kira bedelini ise 3 kat artırdı. 1 yılda 32 milyon lira araç kirası ödeyen belediyeye CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar tepki gösterdi. Akar, “Bir ilçe yönetilen rakamı kira olarak araçlara vermek hangi vicdana sığar” dedi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Büyükşehir Belediyesi2nin son 5 yılda yapmış olduğu araç kiralamalarına ilişkin açıklama yayınladı. “Millet sebze kuyruğunda AKP’li Büyükşehir Belediyesi de araç kuyruğunda” diyen Akar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hani tasarruf? Hani topyekün mücadele? Saltanat kaldığı yerden devam ediyor. 2013 yılında 256 binek araç kiralanmış, bugünse 449 olmuş bu sayı.

Şimdi soruyorum Büyükşehir Belediyesi’nde 449 araca kimler biniyor? Bu kişiler bu araçlarla pikniğe mi gidiyor, tatile mi gidiyor? Bakıyoruz sadece araç kiralarına ödenen tutar 2018 yılında 32 milyon TL, 2018 yılında Kandıra Belediyesi’nin bütçesi 26 milyon TL, yine Karamürsel Belediyesi’nin 2018 bütçesi de bu bedellerle eş değer.

Bir ilçe yönetilen rakamı kira olarak araçlara vermek hangi vicdana sığar?

ARAÇ SAYISI 2 KAT

KİRA 3 KAT ARTTI

2013 yılında binek araçlar için 3 milyon TL, otobüs ve iş makinaları için 7 milyon 880 bin TL ödenmiş. Toplamda 11 milyon TL bir ödemeden bahsediyoruz. Ancak 2018 yılında sadece binek araçlar için ödenen rakam 9 milyon 168 bin TL, otobüs ve iş makinaları için 22 milyon 797 bin TL ödeme yapılmış.

5 yılda kiralama için ödenen bedel uçmuş, uçmuş ve toplam 32 milyon TL olmuş. Araç sayıları 2 kat artarken ödenen tutar ise 3 kat artmış. Şimdi şeffaf belediyecilik olacak diyerek yerel seçimler de vatandaşın karşısına çıkacak olan Kocaeli deki AKP adayları bunları da vatandaşa anlatsın. Millet Tanzim kuyruklarına girerken kendilerinin nasıl araç kuyruğuna girdiklerini nasıl saltanat yaşadıklarını anlatsın.

Türkiye’nin bakanlıklardan fazla olan bütçesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl en borçlu Belediye olduğunu anlatmaları, vatandaşa hesap vermeleri gerek. Biz Mart’ın sonu Bahar diyoruz ve Belediyeleri de bu anlayışlardan Bahar Temizliği yaparak kurtaracağız.”

6 MİLYAR BORÇ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı itibariyle Hazine’ye olan toplam borcu 6 milyar 39 milyon lira. Belediyede başkan İbrahim Karaosmanoğlu 2018 model ultra lüks Audi marka bir cipe biniyor. Başkanın Audi marka bir aracı, Mercedes marka bir de VİP minibüsü var. Belediyede daire başkanları ve şube müdürleri ile birlikte pekçok ismin makam aracı bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber