"İzmit’i kaybettiğimizi sabah anladım!
AKP İl Eski Başkanı Abdullah Eryarsoy, İzmit Belediyesi’ni neden kaybettiklerini Gazete Barış’a anlattı…
AKP’nin yerel seçimlerin ardından istifa eden il başkanı Abdullah Eryarsoy, Gazete Barış’ın sorularını cevapladı. AKP, 15 yıldır yönettiği İzmit Belediyesi’ni bu seçimlerde kaybetmişti. Eryarsoy, “İzmit Belediyesi’ni neden kaybettiniz?” sorusuna “İzmit’te ben havayı sabah gördüm. Mahalle teşkilatlarını gezerken akşamın gelişi sabahki havadan belliydi. 1 Kasım’da da bu böyleydi. 7 Haziran’da da öyleydi. Tabii ki bu bizi çok üzdü. İzmit Belediyesi’ni kaybetmek için bizi çok üzdü.
“Seçimden sonra ortaya çıkan torpilli kadrolar, akrabalaşma belediyenin kaybedilmesine etkili olmuş mudur?” sorusuna da cevap veren Eryarsoy, “Seçim kaybetmeyi bir neden endekslemek doğru değil. Bardağın dolmasına benziyor. Birer damla birer damla bardak doluyor. Onlarca sebep sayılabilir. Bunlar etkili olmadı diyemeyiz” ifadelerine yer verdi?
İHANET VAR MIYDI?
“İzmit seçimlerinde partiye ihanet edildiği konuşuluyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu da cevaplandıran Eryarsoy, “Cumhurbaşkanı’mızın dediği gibi İzmit’te gönüllere girememişiz. O yüzden İzmit’i kazanamadık. İzmit için ihanet söylemleri gündeme geldi. İhanetin kıssası nedir? Kim ihanet etmiş? Kimsenin oyuna ambargo koyamazsınız. Seçmen, İzmit’te başka partiye, mecliste başka partiye oy veremez diyemezsin. Teşkilata üye isimler başka partiye oy verdiyse bu ihanettir. Ama ortada bir belge yoksa söylenen her şey havanda su dövmekten öteye gitmez.”