MHP'den asgari ücret çıkışı

Milyonların gözü açıklanacak olan asgari ücretteyken Cumhur İttifakı ortağı MHP’den asgari ücret hakkında açıklama geldi. MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, asgari ücretin net olarak açlık sınırının üzerine çıkarılması gerektiğini ifade etti

Milyonların gözü açıklanacak olan asgari ücretteyken Cumhur İttifakı ortağı MHP’den asgari ücret hakkında açıklama geldi. MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, asgari ücretin net olarak açlık sınırının üzerine çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Asgari ücret ve emekli aylığı zamlarına ilişkin konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik, İçişleri ile Tarım ve Orman Bakanlıklarının 2025 yılı bütçeleri TBMM Genel Kurulu'nda görüşülürken MHP milletvekilleri söz aldı. Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, asgari ücret ve emekli aylığı zamlarına ilişkin konuştu. Zırhlıoğlu, tüm emeklilerin maaş artışlarının aynı esaslara göre belirlenmesi, güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranları gözden geçirilerek emekli aylıkları arasındaki eşitsizliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

“Ortak bir noktada buluşulmalı”

Asgari ücretin net olarak açlık sınırının üzerine çıkarılması gerektiğini ifade eden Zırhlıoğlu; asgari ücret konusunda, işçinin, memurun, emeklinin mağdur olmaması için ortak bir noktada buluşulması gerektiğini belirtti. Zırhlıoğlu, "MHP olarak asgari refah seviyesinin bir endeks üzerinden hesaplanmasını ve bunun altında gelir elde eden her aileye asgari gelir desteği verilmesini öneriyoruz." dedi.

Kaynak: Ekonomim

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber