Grev yasaklamaya sert tepki: İşçi sınıfı hakkından gelecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla Kocaeli’de de devam eden Birleşik Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikalardaki grevlerin yasaklamasına tepki artıyor
Patron sendikası MESS’in yüzde 40 zam dayatmasını kabul etmeyen Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin grevi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla yasaklandı. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'yla (MESS) yürütülen toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası; GridSolutions, Hitachi Energy, Schneider Elektrik ve Arıtaş Kriyojenik fabrikalarındaki greve çıkmıştı.
Emek Partisi Milletvekili İskender Bayhan konuyla ilgili X(twitter) hesabından açıklama yaptı.
“Korkunun ecele faydası yok”
Bayhan, "Bugün bir araya geldiğimiz #GEGridSolutions #SchneiderElektrik ve #Hitachi işçilerinin grevi, Erdoğan'ın imzasıyla yasaklandı! Erdoğan, emperyalist tekellerin işbirlikçisi MESS'e hizmet etmeye devam ediyor. Bütün diğer işçi-emekçi düşmanı unvanları ile birlikte, en çok grev yasaklayan sermaye siyasetçisi olma nişanını da kimseye bırakmıyor. Ama korkunun ecele faydası yok. İşçi sınıfımız bunun da hakkından gelecek!" dedi.
Kaynak: Haber merkezi