Hırsızlık polemiği sürüyor! KOHAYDER’den Gebze’deki müdüre “Yüzsüz” yanıtı!

Gebze Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde katledilen hayvanlarla ilgili Veteriner İşleri Müdürü Zahid Sarı’dan da hırsızlık suçlaması geldi. KOHAYDER ise Sarı’ya, “Yüzsüz” paylaşımıyla yanıt verdi

Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde aralarında yavruların da bulunduğu 50 köpek ve kedinin katledilmesinin üzerinden 6 gün geçti ancak ‘hırsızlık’ polemiği sürüyor. Gebze Belediyesi yetkililerinin, katliamın ardından hayvanseverlere yönelik hırsızlık suçlamasını bu kez Veteriner İşleri Müdürü Zahid Sarı devraldı.

“Ancak bu kadar yüzsüz olunabilir!”

Sarı, sosyal medya hesabı üzerinden ‘Susam’ ismini verdikleri köpekle çekildiği fotoğraf ile yaptığı paylaşımında, “Çalıntı ihbarıdır. Kendine hayvansever diyen hırsızlar, rehabilitasyon merkezinin kadim dostunu da çaldı. Susam ve diğer dostlarımızı geri getirin” ifadelerini kullandı. Kocaeli Hayvan ve Doğa Dostları Derneği (KOHAYDER) ise yapılan paylaşıma, katledilip çöp poşetine konulan hayvanların görüntüsünü paylaşarak, “Ancak bu kadar yüzsüz olunabilir! Bunları da getirelim mi?” sözleriyle yanıt verdi. Ardından dernek yönetimi, Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Zahid Sarı’nın yaptığı ‘hırsızlık’ paylaşımına ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamasında KOHAYDER yönetimi, Zahid Sarı’nın paylaşımını kınadıklarını belirtti.

“Sorumluluktan kaçmaya yönelik bir çaba”

KOHAYDER son paylaşımında şu sözlere yer verdi; “Gebze Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Evi’nde, yaklaşık 50 köpeğin acımasızca katledilmesinin ardından, hayvanseverleri suçlayarak algı yaratmaya çalışan bu akıl almaz paylaşımı kınıyoruz. Masum canlarımızı katlettikten sonra, utanmadan hayvanseverleri suçlamak, gerçeği örtbas etmeye ve sorumluluktan kaçmaya yönelik bir çabadır. Önce katlettikleri canların hesabını versinler, sonra dostlarımızı istesinler.”

“Adalet önünde hesap verene kadar”

Zahid Sarı’ya seslenen dernek yönetimi, “Bu paylaşımı yapanlar bilmelidir ki; bizler, masum canlarımızın hakkını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Rehabilitasyon merkezlerinde güven içinde olması gereken hayvanların, böyle bir vahşetle hayatlarına son verilmesi kabul edilemez. Bu olaya sebep olanlar adalet önünde hesap verene kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

“Birlik olmaya çağırıyoruz”

Son olarak, “Hayvan haklarına, yaşam hakkına ve vicdana yapılan bu saldırıyı unutmayacağız, unutturmayacağız! Tüm hayvanseverleri bu adaletsizliğe karşı birlik olmaya çağırıyoruz. Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği olarak; katledilen canlarımızın hesabını sormak ve sorumluların cezalandırılmasını sağlamak için var gücümüzle mücadele edeceğiz!” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber