Çöp savaşlarında ilk gün! İsimsiz ifşa!
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, çöp avına çıktı! İzmit’ten gelen çöp şikayetlerine kızıp tüm ilçelerdeki çöpleri ifşa etmeye karar veren Hürriyet, başlattığı çöp savaşlarında tam manasıyla olmasa da ilk ifşalarını yaptı
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, dün gerçekleştirilen meclis toplantısında dikkat çeken bir duyuru yapmış, kuracağı çöp hattına gönderilen fotoğraflarla diğer ilçelerdeki çöp sorunlarını ifşa edeceğini açıklamıştı. Hürriyet’in bu duyurusu sonrası çöp savaşları başladı. AKP İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar ise Hürriyet’in restine rest çekerek, 25 bin AKP’li üyeye, Hürriyet’in paylaştığı çöp hattını SMS olarak atarak, kendilerinden mahallelerinde alınmayan çöpleri bu hatta atmalarını, çözüm alamadıklarında ise ekran görüntülerini kendilerine ulaştırmalarını istedi.
Başlayan çöp savaşında ilk ifşa ise Hürriyet’ten geldi. Başkan Hürriyet, sosyal medya hesabından WhatsApp ihbar hattına geldiğini öne sürdüğü fotoğraflar paylaştı. Fotoğraflarda, İzmit’te sıkça gördüğümüz gibi dolu çöp konteynerleri, etrafa yayılmış çöpler ve vatandaşların etrafa bıraktıkları atıklar vardı. Ancak Hürriyet, fotoğrafların her birinin nerelerde çekildiğine, paylaşımında yer vermedi. Kimi fotoğraflarda çöp konteynerlerinin üzerinde Başiskele Belediyesi ve Dilovası Belediyesi yazıyordu. Hürriyet, tüm bu fotoğrafların ihbar hattına geldiğini öne sürerken birkaç farklı noktada yapılan çekimlerde beyaz bir araçtan çekim yapıldığı, aynadaki yansımadan görüldü. Hürriyet, ekip kurup başka ilçelerde fotoğraf mı çektirmeye başladı, yoksa bazı vatandaşlar gönüllü bir şekilde aracına atlayıp etraftaki çöpleri mi çekmeye koyuldu bilinmiyor!
İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, yaptığı paylaşımda 380 bin nüfusu bulunan İzmit’in kentin merkezi olması nedeniyle günlük 1 milyon civarı bir nüfusu ağırladığını, bunun resmi nüfusun 3 katına tekabül ettiğini, 300 bin nüfus için planlanan kaynak ve araçlarla her gün 1 milyon insana hizmet ettiklerini, diğer ilçelerin ise böyle bir durumunun söz konusu olmadığını belirterek, “Bilmem anlatabildim mi? Şimdilik bu kadar yazalım ama bu yayınları sürekli yapacağım” dedi.
Kaynak: Haber merkezi