Aracı ailesi Derince’de okul yaptıracak

Koruma Şirketler Grubu, Derince’ye okul yaptıracak. Şükrü Kemal Aracı İlkokulu için protokol imzalandı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 kentte yıkıma neden olan, binlerce canımızı yitirdiğimiz depremin ardından Kocaeli’de deprem açısından riski bulunan okulların tespiti için çalışma gerçekleştirildi. Bu kapsamda Kocaeli’de 29 okulun yıkımına karar verildi. Bu okullar yıkılacak ve yerlerine yenileri yapılacak. Yeni binaların inşa çalışmaları ise Bakanlık ve hayırseverlerin katkıları ile gerçekleşecek. O hayırseverlerden biri de Aracı ailesi oldu. Aracı ailesinin sahibi olduğu Koruma Şirketler Grubu, Derince’ye Şükrü Kemal Aracı İlkokulu’nun yapımını gerçekleştirmek üzere girişimde bulunmuştu. Bu girişim sonuç verdi ve bugün Kocaeli Valiliğinde protokol imza töreni gerçekleştirildi. Törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra, Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Zümran Aracı, Kemal Aracı, Ayşe Aracı ile Aracı ailesinin üyeleri katıldı. 197 milyon 388 bin TL maaliyetle 35 derslikli olarak yapılacak okulun, temel atma çalışmalarının Ramazan Bayramı’nın ardından başlaması bekleniyor.

VALİ YAVUZ: 15 PROTOKOL DAHA İMZALAMAYI PLANLIYORUZ

Törende konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, şunları kaydetti: “Mübarek Ramazan ayında yapılacak en büyük hayır eğitime yapılan yatırım. Yaklaşan Marmara Depremi’ne okullarımızı hazırlamaya devam ediyoruz. Devletimizin imkanlarının yanında hayırseverlerimizin desteği bizleri mutlu ediyor. Güzel bir protokole şahitlik ediyoruz. İbrahim Bey’in birçok hayır işine katkıları oldu. Kendisinden rica ettik. Ailesi adına bir okul daha yaparak bunu taçlandırması talebim oldu. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Aracı ailesine bugüne kadar şehrimize yaptığı hizmetler ve yatırımlar için teşekkür ediyoruz. En büyük hayrın ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza yatırım olduğunu ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki süreçte kamunun dışında 15 protokol daha imzalamayı planlıyoruz. Hayırlı olsun.”

ARACI: BAYRAMDAN SONRA TEMELİ ATARIZ

Yavuz’un ardından konuşan Vefa İbrahim Aracı ise şunları söyledi: “Kocaeli’de babamızın adına yaptığımız ilkokulu için de iftihar duyuyoruz. Babaannemiz adına bir yurt yapıyoruz Yuvacık’ta. Annemizin adına Kocaeli Üniversitesi Onkoloji Merkezi yaptık. Bu okulu da Şükrü Kemal Aracı adına bitireceğiz inşallah. Aracı olduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Yeri gezdik. Projeleri hızlı bir şekilde yapıyoruz. Bayramdan sonra temeli atarız. Kocaeli’ye yakışır bir okul olur. Açılışını da birlikte yaparız. Allah bir daha deprem acısı yaşatmasın. Bu günlerde devletimizin yanında olmalıyız. Bizlere verdiğiniz fırsat için teşekkür ederim.” Kemal Aracı ise “Sayın Vali, sizler bu projenin yapılmasına vesile oldunuz. Eğitime katkı yapmak gurur verici. Okulun yapılacağı bölge çocukluğumuzun geçtiği yer. Hayırlı olsun. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber