Oylar arttı, fark değişmedi MAK’dan sonra SONAR da Kocaeli Büyükşehir anketi açıkladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri üzerine MAK’tan sonra SONAR da anket sonucu açıkladı. Yeni ankette hem mevcut Başkan Tahir Büyükakın’ın hem de CHP’li Atasoy Bilgin’in oy oranı arttı ancak iki aday arasındaki oy oranı farkı pek değişmedi

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala anket firmaları, İstanbul’un dışına çıkmaya başladı. Firmalar, Kocaeli ile ilgili yapılan anket sonuçlarını tek tek duyuruyor. Önceki gün MAK Araştırma Şirketi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışıyla ilgili bir anket açıklamış, ortaya çıkan sonuçlar şaşırtmıştı. Ankette hem Cumhur ittifakının adayı mevcut Başkan Tahir Büyükakın’ın hem de CHP’nin oylarının düştüğü görülmüştü. MAK’ın anketinde Büyükakın yüzde 47, CHP’nin adayı Atasoy Bilgin ise yüzde 21 oy aldığı belirtilmişti. Ancak bu anketin, 1-1,5 ay önce yapıldığı ve yeni açıklandığı öğrenilmişti. Dün akşam ise CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın yönettiği Tarafsız Bölge programında, SONAR anket firmasının sahibi Hakan Bayrakçı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı anket sonuçlarını açıkladı. Bayrakçı’nın açıkladığı anket ile MAK’ın açıkladığı anket arasında ciddi oranda farklılık vardı. SONAR’ın anketine göre Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yüzde 54,9, en yakın takipçisi Atasoy Bilgin ise yüzde 29,6 oranında oy aldı. MAK’ın anketiyle tek benzerlik, Büyükakın ile Bilgin arasındaki oy farkıydı. MAK’a göre Büyükakın, Atasoy Bilgin’e yüzde 26, SONAR’a göre ise yüzde 25,3 oranında fark atıyor.

DİĞER ADAYLARIN OY ORANLARI

Ankete göre; üçüncü sırada İyi Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gencay Yıldıztekin yer aldı, Yıldıztekin’in oy oranı yüzde 6,6’da kaldı. Yeniden Refah Partisi’nin adayı Doğan Aydal’ın oy oranı yüzde 4,3 olurken DEM Parti’nin adayı Hasan Özgüneş’in oy oranı yüzde 1,6 ve Zafer Partisi’nin adayı Nermin Tol’un oy oranı ise yüzde 1,2 olarak ölçüldü. Yüzde 1,8 bandındaki oy ise diğer partilere dağıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber