Şok iddia! Sarıca’dan Umutlu’ya tehdit gibi uyarı: Tazminatını yakma!

31 Mart yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve yine Alikahyalı meclis üyesi Çetin Sarıca ile yaşadığı sürtüşmeli günleri geride bırakarak belediyede Muhtar Masası Komisyonu’na giren eski meclis üyesi Ercan Umutlu, önceki gün gerçekleştirilen CHP İzmit İlçe kongresinde Gökhan Ercan’ı desteklemiş ve delege listesine girmişti. Bu kararı sonrası Belediye Başkanvekili Sarıca’nın Umutlu’yu tazminatıyla üstü kapalı tehdit ettiği öne sürüldü

İzmit Belediyesinin CHP’li eski Meclis Üyesi Ercan Umutlu, 31 Mart yerel seçim sürecinde, CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’in eski meclis üyelerini prensip olarak listeye yazmayacağını açıklaması üzerine Hürriyet ile arayı bozmuş, hatta işi CHP’den istifa etmeye kadar götürmüştü. İzmit Belediyesinin Alikahyalı meclis üyesi Çetin Sarıca ile de arası kötü olan ve adaylığına tepki gösteren Umutlu, Hürriyet’in başkan seçilmesinden bir süre sonra kendisine ait çay ocağına ceza kesilince Başkan Hürriyet ve Sarıca ile barışmış Muhtar Masası Komisyonu’na girerek de belediyenin maaşlı personeli olmuştu. Ancak geçtiğimiz gün gerçekleşen CHP İzmit İlçe Kongresi tarafları yine ikiye böldü.

“GEL VAZGEÇ TAZMİNATINI YAKMA”
CHP İzmit İlçe Başkanı seçilen Gökhan Ercan’ı destekleyen Umutlu’ya kongre günü İzmit Belediye Başkanvekili Çetin Sarıca’dan şok bir tehdit geldiği öne sürüldü. İddialara göre; Sarıca, Umutlu’ya, Ercan’ı desteklememesi gerektiğini belirterek “Gel bu kararından vazgeç, tazminatını da yakma” dedi ancak Sarıca’nın bu sözlerini dinlemeyen Umutlu hem kongre günü hem de kongre sonrasında Gökhan Ercan’la fotoğraflarını paylaşarak destek vermeye devam etti. Umutlu’nun yaşadığı öne sürülen bu skandal olayın ardından adaylardan Cengiz Çakar’ı destekleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, belediyede görevi olduğu halde Gökhan Ercan’ı destekleyen ve il delege listesine giren isimleri nasıl cezalandıracağı, işlerine son verip vermeyeceği büyük merak konusu oldu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber