Talus: CHP’liler tahrik ve tehdit ediyor

AKP Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, İzmit’e LED ekran kuran CHP’ye yüklendi, bu ekranda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret videoları oynatıldığını, partililerinin tahrik ve tehdit edildiğini öne sürdü

AKP Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, CHP’nin ülke genelinde yer yer gerginlikler çıkararak milletin huzur ve güvenliğini tehlikeye attığını öne sürerek İzmit Cumhuriyet Bulvarı’na kurulan ekrandan yüksek sesle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret görüntüleri oynattığını, bu propagandanın hukuka aykırı olduğunu ve kaldırılması gerektiğinin İzmit İlçe Seçim Kurulu tarafından CHP’ye iletildiğini ancak CHP’nin bu karara uymadığını kaydetti. Talus, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“CHP BUNA BİLE TAHAMMÜL EDEMEDİ”
“Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçiminde büyük bir hezimete uğrayan CHP’nin ülke genelinde yer yer gerginlikler çıkararak, milletimizin huzur ve güvenliğini tehlikeye atmaya çalıştığını ibretle izliyoruz. Şehrimizde de İzmit Cumhuriyet Bulvarı’nda dev ekran kurup, yüksek sesle Cumhurbaşkanımıza hakaret görüntüleri oynatan CHP’nin, yaptığı propagandanın hukuka aykırı olduğu ve kaldırılması gerektiği İzmit İlçe Seçim Kurulu tarafından kendilerine bildirilerek, bu uygulamaya son vermeleri istendi. Buna rağmen 3 gündür milletimizi germeye devam eden, yalan ve iftiralarını usulsüz şekilde yaymaya çalışan CHP’ye, aslında aynı itirazı ilk tur seçiminde Kent Meydanına kurduğumuz led ekrana yaptıklarını ve bizim de bu karara uyduğumuzu hatırlatırız. Hatta bu led ekranda hiç kimseye sataşma olmadan, sadece reklam filmlerimiz oynatıldığı halde bu itirazın yapıldığını, CHP’nin buna bile tahammül edemediğini belirtmek isteriz.

“GENEL BAŞKANLARINA UYGUN BİR HAREKET”
İzmit Cumhuriyet Bulvarı’nda 3 gündür kararı delmek için yasaların etrafında dolaşan, 81 vilayette işlerine yarayacak bir karar bulmak için çırpınan, bu sırada da ekranı kapatmadan propagandalarına devam eden, hergün Emniyet Teşkilatı’na, Seçim Kurulu’na, topluma kafana tutan bu anlayışın, sürekli kendini mağdur olarak milletimize ifade etmesi de ayrı bir iki yüzlülüktür. Tıpkı, dün HDP’lilerle zafer işareti yapıp, bugün milliyetçi seçmeni etkilemek için aynı elleriyle Bozkurt işareti yapmaya çalışan genel başkanlarına uygun bir harekettir.
Bu şekilde kamu idaresini ve toplumu yalan açıklamalarla baskı altına almaya devam ediyorlar.

“AÇIKÇA SATAŞMA VE TEHDİT”
Ne milletimizin ne de kamu yöneticilerinin buna izin vermeyeceğine inanıyoruz. İzmit’te 3 gündür devam eden hukuksuz eylemlerine karşı, biz de aynı bölgede gezici aracımızla Cumhurbaşkanımızın sadece 21 yılda yaptığı eserleri anlatan videoyu dün oynattık.
Aracın yönü, Yürüyüş Yolu’nda halkın göreceği şekilde konumlandırıldığı halde, usulsüz şekilde yayın yapan CHP’nin buna bile karışma yetkisini kendisinde nasıl gördüğünü merak ediyoruz? Yayın yapılırken partililerimize ve orada bizlere desteğini gösteren vatandaşlara açıkça sataşma ve tehdit olduğu halde itidalli davranan taraf olduk. Milletvekilleri ve il başkanlarının önünde partililerimiz tahrik edilmeye çalışıldığı halde, genç kardeşlerimiz bu tahriklere mümkün mertebe kapılmayarak, davamıza yakışır bir duruş sergiledi.

“YALNIZCA KENDİLERİNE HAK GÖRÜYORLAR”
Propagandayı yalnızca kendilerine hak gören bu anlayışa rağmen, akşam üzeri İl Emniyet Müdürlüğümüzün güvenlik tedbiri nedeniyle aldığı karara uyup, bölgedeki aracımızı çektik.
Ama aracımız hareket ettiği anda sosyal medyadan bütün tarafların uyması gereken kararı tanımayacaklarını açıklayan yine CHP zihniyeti oldu. Seçime 2 gün kala bu son çırpınışları, yalan ve iftira siyasetini milletimizin takdirine bırakıyoruz. Bizler doğru bildiğimiz yolda, doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Milletimizi daha fazla germeye, olayları çarpıtıp, yalandan medet ummaya çalışanlara, Allah’ın izniyle milletimizle el ele, kol kola, gönül gönüle 28 Mayıs’ta, diğer bir ifadeyle pazar günü sandıkta cevabımızı vereceğiz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber