Cumhur’a katıldılar sahaya indiler! Bakın Hizbullah’la ilgili ne dedi!

Cumhur İttifakına katılan HÜDAPAR, saha çalışmalarına başladı. Yürüyüş Yolu’nda stant açtıkları görülen partinin İl Gençlik Kolları Başkanı Hanifi Karipçin gazetemize konuşarak hemen HÜDA-PAR’ı anlattı hem de Hizbullah’la ilgili sorulara yanıt verdi

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Hür Dava Partisi (HÜDAPAR), 14 Mayıs seçimlerine AKP listelerinden katılacağını açıkladı. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "14 Mayıs'ta yapılacak olan parlamento seçimlerine AK Parti liselerinden girmek suretiyle seçimlere katılacağız" ifadelerini kullanmıştı. Yapıcıoğlu’nun bu açıklamasının HÜDAPAR Kocaeli İl Başkanlığı, İzmit Yürüyüş Yolunda stant açtığı görüldü.

Stantın başında duran HÜDAPAR Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Hanifi Karipçin şu gazetemize şu açıklamalarda bulundu: “Bizi bizden anlamaları için sahaya indik. Vatandaşlar üçüncü dördüncü şahıslardan yalan yanlış bilgiler öğreniyorlar. Biz de kendimizi anlatmak için sahaya çıktık, parti programımıza insanlar web sitemizden de bakabilir.

“VATAN DA DEVLET DE BİZİM”

Bayrağa, Türklüğe karşı olduğumuzu bizimle tamamen zıt durumları dillendiriyor insanlar. Biz bayrağı herkesten çok biz sahipleniyoruz. Vatan da bizim, devlet de bizim, böyle şeylere karşı değiliz. Tabanımızın Kürt olmasından dolayı önyargılar var. İnsanların bizi bizden dinlemelerini istiyoruz. Bu yüzden stantlara insanları davet ediyoruz. “

“HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞIMIZ YOK”

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekai Yapıcıoğlu’nun Hizbullah’la alakalı sorumuzu da yanıtlayan Karipçin şu ifadeleri kullandı: “Genel başkanı birkaç kez dinlemişsiniz ben de size gülerek cevap vereyim. Bizim Hizbullah’la hiçbir bağımız yok, hiçbir terör örgütüyle, gayri resmî örgütle bağımız yok. Biz 2012 Aralık ayında kurulmuş tabanımızın müslüman olması amaçlarımızın İslami olması nedeniyle müslüman bir yönetim adil bir düzen hukukun bağımsızlığı savunan bir partiyiz. Bu yüzden genel başkanlarımızın söylemlerinin hepsi Hizbullah’la bağımız olmadığını, bu söylemlerin doğu kökenli olmamızdan kaynaklı olduğunu söyleyebilirim.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber