İşçilerin şikayet ettiği o inşaat yıkıldı! Cezası ne olacak?

İzmit Turgut Mahallesi Nejat Yüksel Sokak’ta bulunan ve kolon filizlerinin bırakılmadığı, kolonların yerinde olmadığı, müteahhide uyarılar yapıldığı halde imalata devam edildiği için işçiler tarafından şikayet edilen inşaat bugün yıkıldı

İzmit Turgut Mahallesi Nejat Yüksel Sokak No 21’de bulunan ve 23 daireli 8 katlı yapılması planlanan inşaatta kirişlerinin betonla doldurulması gerekirken toprakla doldurulduğu ve frizlerin kolonlarla bağlantılı olmadığını iddia eden taşeron işçiler şikayette bulunmuştu. İşçiler durumu müteahhitlere bildirdiğini ancak geri dönüş alamadığını söyleyerek binanın yapımını bırakmıştı. Ayrıca işçiler yanlış haritalandırmadan dolayı da binanın birinci katında kolonların kesilerek yerinin değiştirildiğini söylemişti.

SORUMLULUK İZMİT’TE ÇIKTI
Yaşanan bu olay üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çıkan haberleri ihbar olarak kabul etmiş ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede inşaat alanı fotoğraflayarak inşaat alanının sorumluğunun ilgili mevzuat gereği İzmit Belediyesinde olduğunu tespit etti.

YIKILINCA BİTİYOR MU?
Şikayetler ve incelemeler sonrası işçilerin şikayet ettiği bina bugün ekiplerce yıkıldı. Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili yıkan depremlerin ardından oturduğu evlerde bile huzursuz olan vatandaşlar ise endişelenmeye devam ediyor. Yeni yaptığı inşaatın kirişlerini toprakla doldurarak insan hayatını tehlikeye sokan bir ihmale imza atan inşaat şirketine ise ne yapılacağı merak konusu.


BİNANIN KİRİŞLERİ TOPRAKLA DOLDURULMUŞTU


O İNŞAAT YIKILDI



Bina kirişlerini toprakla doldurdular
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber