Kocaelili kadınların depremzedeler için başlattığı, Alp Kırşan'ın sunacağı kampanyaya bağış yağıyor...
Depremin yaşattığı maddi ve manevi tahribatı, acıları en iyi bilen Kocaeli halkının, bu kentin iş adamları ve sanayicilerinin, deprem bölgesine yardım elini uzatabilmesi için kurulan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu’nun Ünlü Oyuncu Alp Kırşan tarafından sunulacak olan yardım kampanyasına sayılı günler kaldı ancak paylaşılan İBAN’a daha şimdiden bağış yağmaya başladı
“Anlarsa onları, en iyi 17 Ağustos 1999 Gölcük depremini yani asrın felaketini yaşamış, yakınlarını, sevdiklerini enkaz altında bırakmış Kocaeli halkı anlar” dediler, Kocaelililerin şefkat elinin deprem bölgesine uzanması için yola çıktılar. Onlar birer anne, onlar birer eş, onlar birer evlat, onlar bu şehrin Üreten ve Yöneten Kadınları… Farklı siyasi görüşlere, ideolojilere sahip bu kadınlar, iyilik için birleştiler ve sanayinin kalbinin attığı Kocaeli’nin, depremin yarattığı maddi ve manevi tahribatı en iyi anlayan Kocaelililerin deprem bölgesindeki yaraları sarmasına köprü oldular.
14 MART SALI GÜNÜ KONGRE MERKEZİ’NDE
Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu adını verdikleri oluşumu, sessiz sedasız bir şekilde kuran, kendi ve çevrelerindeki dostlarının katkılarıyla, kentimize gelen depremzede vatandaşların yardımına koşan bu kadınlar, şimdi bölgede tespit edilen ihtiyaçlara yönelik büyük bir kampanyanın startını vermiş durumda. “Daha fazla ne yapabiliriz” sorusunu kendi aralarında tartışan ve sonunda Valilik güvencesiyle bir kampanya düzenlemeye karar veren Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu, 14 Mart Salı akşamı saat 19.00’da İzmit Sekapark’ta bulunan Uluslararası Kocaeli Kongre Merkezi’nde, canlı yayınlanacak bir yardım kampanyasına imza atacak.
BİLLBOARDLAR VE DEV LED EKRANLARDA
Önceki gün duyurduğumuz bu kampanyanın dün itibariyle Valili onaylı İBAN numarası da paylaşılmaya başlandı ve tüm Kocaelililer, bağışta bulunmaya ve kampanyanın canlı olarak yayınlanacağı organizasyona katılmaya davet edildi. Organizasyonu yapan kadınlar ve çevresindeki dostları tarafından tüm sosyal medya platformlarında hızla paylaşılan, Kocaeli’nin pek çok noktasındaki billboardlarda, dev LED ekranlarda görüntülenen kampanyanın, çok kısa sürede geniş kitlelere ulaştığı ve paylaşılan İBAN’a irili ufaklı bağışların gelmeye başladığı, ilginin ise giderek arttığı öğrenildi. Bu durum, iyilik için yola çıkan kadınları hem duygulandırdı hem de gururlandırdı.
ÜNLÜ İSİMLER KONUK OLACAK
KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz, LOTUS Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği Başkanı Bilge Çoker, Kocaeli Anneleri Dernek Başkanı Hande Kaya, Öncü Kadınlar Dernek Başkanı Serpil Büşra Namlı, Kadın Muhtarlar Dernek Başkanı Bilge Saral, ADD Kocaeli Yöneticisi Sevim Pekyörür, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Rumeysa Şen, İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Nazik İşler, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Kadın Kolu Başkanı Melek Portakal Çeliköz, sivil toplum gönüllüleri Asuman Sert Erturan, Ayten Kuşkonmaz, Kocaeli Kadın Girişimcileri İl Kadın Kolu eski Başkanı Penbe Arslan, Avukat Emel Ceylan Balcıoğlu ve Kocaeli Barış gazetesi İmtiyaz Sahibi/Genel Yayın Yönetmeni Aysun Özcan’ın yer aldığı platformun başlattığı, 14 Mart Salı günü canlı yayınla tüm kente ve ülkeye yayılacak kampanyayı Ünlü Oyuncu ve Sunucu Alp Kırşan sunacak. Kırşan’ın yanı sıra programda; Ünlü Oyuncu ve Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Ünlü Doktor Ender Saraç ve başarıları ve şampiyonluklarıyla ülkemizi gururlandıran Ampute Futbol Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Osman Çakmak da yer alacak.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN İBAN NUMARASI
Sanayi kenti Kocaeli’nin tüm iş adamlarının, sanayicilerinin kampanyaya katılıp ciddi bağışlar yapması beklenirken Kocaeli halkının da imkanları dahilinde depremzedeler için bağışta bulunmaya başladığı ve bu desteğin 14 Mart günü daha da artacağı öngörülüyor.
Bağışta bulunmak isteyenler için İBAN bilgisi
ALICI: Sevim Pekyörür (Valilik güvenceli)
İBAN NO: TR09 0006 4000 0012 4090 3993 94