“Kocaeli’nin renklerini kucaklıyorum”
Milletvekili aday adaylığına hazırlanan ve girdiği ortamlarda manav aday tartışmalarına karşın hem Manavları hem Muhacirleri temsil edeceğini söylediği bilinen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz gazetemize yaptığı ziyarette mikro milliyetçiliğe karşı olduğunu, Kocaeli’nin renklerini kucakladığını söyledi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette milletvekili aday adaylığı ve seçim süreci hakkında konuşan Ayaz şunları söyledi: “Biz çok uzun yıllardan beri daha Refah Partisi, Fazilet Partisi ve partinin kuruluşunda yedek yönetim kurulu üyeliği yaptık. İl yöneticiliği, il başkan yardımcılığı, meclis üyeliği, ilçe başkanlığı şu anda da koordinatörlük görevi yapıyorum. Tabii çok uzun bir silsile. Bu silsile içerisinde olduğumuz her yerde de gönüller kazanmak için, insanlarla, STK ile bütün yapılarıyla çok iyi ilişkiler kurduk.
“HİZMET AŞKIYLA DEVAM ETTİRDİK”
Kocaeli bizim memleketimiz. Ben il başkan yardımcılığı safhasında Kandıra’dan Çayırova’ya kadar da çok uyumlu çalıştım. Şu anki ve daha önceki ilçe başkanlarıyla da beraber çalıştık. İlçe başkanları bizim arkadaşlarımız. Bizim partide teşkilatta bu sabah da eski ilçe başkanları olarak Şahin beye gittik, Hasan Soba organize etti. Her gittiğimiz yerde bir hizmet aşkıyla devam ettirdik. Bugün gelinen noktada da Kocaeli’de tabii bir yenilenme süreci partide de yapılarda da oluşacaktır.”
“TAKVİM AÇIKLANDIKTAN SONRA İSTİFA EDECEĞİM”
Koordinatörlük görevinden istifa edip etmeyeceğini sorduğumuz Ayaz “Ben istifa edeceğim, olması gereken bizim madem böyle bir yola çıkmayı düşünüyoruz zaman çok azaldı. Ben iş olsun torba dolsun diye de bir şey demek gibi vaktimiz yok. Dur bakalım düşünelim büyüklerimizle konuşalım da değil büyüklerimiz de bizi çok iyi tanıdığı için konuşuldu. Süreçte istifa edip aday olmayı düşünüyoruz. Takvim açıklandıktan birkaç gün sonra istifa edeceğim. Bulunduğumuz her yerde toplumsal açıdan çok faydalı olmaya çalıştık olmaya da devam ediyoruz. Ben hizmet etmeyi seviyorum. Beni protokolde de belirgin göremezsiniz, onun yerine halkla oturmayı, sohbet etmeyi daha verimli buluyorum. Bunu da insan davranışı olarak görüyorum daha çok hoşuma gidiyor. Biz de bunun gereğini yapacağız. Bu yüzden hizmet safhasında böyle bir zaman geldiğine inanıyoruz.”
“TAHİR BEY DE YAPIYI BİLİYOR”
Adaylık düşüncesini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’la da paylaşıp paylaşmadığını sorduğumuz Ayaz “Tahir Bey bizim büyüğümüz, aynı ekibin insanıyız o bizim başımızda. Biz tabii ki bu işin adabını bilen insanlarız. Biz büyüklerimizle istişare etmeden nasıl bir adım atmamız gerektiğini konuşmadan böyle bir yola çıkmayız. Biz de belirli bir siyasi birikimi olan insanlarız. Tahir Bey bu konularda açık yürekli bir insandır olmazsa da olmaz der. O da yapıyı biliyor” sözlerini kullandı.
“MİLLİYETİNE GÖRE ATANMASINI DOĞRU BULMAM”
Ayaz çevresine hem muhacirlere hem manavlara hitap edeceğini söylemesiyle ilgili de “Ben açık ve net olarak mikro milliyetçiliğe hiç rağbet etmeyen bir insanım ama herkesin bulunduğu bir konumu, doğduğu bir ata toprağı var. Bu kadar siyaseten hizmet etmiş, ortaya koymuş yapılar varken sırf benim hemşerim olsun diye birisinin gelmesini çok doğru bulmuyorum. Ben muhacirim ama kalkıp da bu partiye emeği olmayan, teşkilatın tozunu yutmamış birinin milliyetine göre atanmasını doğru bulmam. Hiçbir zaman da doğru bulmadım. O yüzden de ben her şeyden öte Kocaeli’nin renklerini kucaklıyorum. Elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.