Ensar’a sesi çıkmayanlar İsmailağa skandalını araştıracak!

Bugüne kadar Ensar Vakfı’nda yaşanan skandal dâhil pek çok cinsel istismar konusunda suskun kalan AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G’yi 29 yaşında Kadir İstekli ile evlendirmesi skandalının araştıracak komisyonun üyelerinden oldu

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G’yi 29 yaşında Kadir İstekli ile evlendirmesi skandalının araştırılarak, benzer olayların yaşanmaması ve her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun üyelerine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Çoğunluğu Ensar Vakfı’nda yaşanan tecavüz skandalına sesi çıkmayan AKP’li meclis üyelerinden oluşan komisyonda Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da yer alacak.

İŞTE KOMİSYON ÜYELERİ
Komisyona; AKP’den Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Konya Milletvekili Gülay Samancı, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, CHP'den Ankara Milletvekili Murat Emir, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, HDP'den Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, MHP'den Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ve İYİ Parti'den Isparta Milletvekili Aylin Cesur seçildi. Komisyon bugün başkan, başkan vekili, sözcü ve katip seçimi yapacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber