İzmit Belediyesi ve CHP arasında Kültür Tepesi krizi!
CHP Kocaeli İl Örgütü’nde haber vermeden 10 Kasım Anma Töreni’ni Kültür Tepesi yerine Atatürk ve Milli Mücadele Anı Evi’nde yapma kararı alan İzmit Belediyesi krize sebep oldu. İzmit Belediyesi’nin yaptığı bu bilgilendirme sonrası CHP Kocaeli İl Örgütü geleneği bozmayarak Kültür Tepesi’nde anma yapacaklarını duyurdu
İzmit Belediyesi bugün vatandaşlara attıkları bilgilendirme SMS’iyle 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’ni Atatürk ve Milli Mücadele Anı Evi'nde yapacaklarını duyurdu. 10 Kasım sabahı saat 08.50'de tüm vatandaşları Hacı Hasan Mahallesi Sırrı Paşa Caddesi, Tezer Sokak adresindeki Atatürk ve Milli Mücadele Anı Evi'ndeki anma programına davet eden İzmit Belediyesi bu hareketiyle görenleri şaşırttı.
İZMİT BELEDİYESİ AYRI ANMA YAPACAK
Anma törenlerinin yapıldığı Kültür Tepesi’ne CHP Kocaeli İl Örgütü’yle gitmeyen İzmit Belediyesi ayrı baş çekerek Atatürk’ün ölüm yıl dönümünü tek başına anma kararı aldı. Ancak İzmit Belediyesi’nin bu kararına rağmen CHP Kocaeli İl Örgütü geri adım atmadı. Örgütten partililere atılan mesajda “Değerli Partilim, Minnetimizin ve sevgimizin her gün çoğaldığı Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzuruna çıkarak 10 Kasım Perşembe Günü saat 9'u 5 geçe İzmit Kültür Tepesi'nde şükranlarımızı sunacağımız çelenk töreninde buluşmak üzere. Harun Özgür Yıldızlı CHP Kocaeli İl Başkanı” ifadeleri yer aldı. Kültür Tepesi’nin CHP ve İzmit Belediyesi arasında yeni bir krizin işareti olduğu şeklinde yorumlandı.