İzmit Belediyesi yer satıp, devasa kafe yapacak!
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün düzenlediği basın açıklamasında Ömer Türkçakal Bulvarı’nda yapmak istedikleri işletmeyi tanıttı. Hürriyet, daha önce araçlar için satılacak olan arazilerle birlikte Ömer Türkçakal Bulvarı’ndaki iki araziyi daha satıp 30 milyonun üzerinde bir maliyeti olan işletme için kaynak oluşturacaklarını söyledi
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün makam toplantı odasında yarın meclise getirecekleri teklif öncesi yeni yapmak istedikleri işletmeyi tanıttı. 30 milyonun üzerinde bir maliyete mal olacak işletme için arazi satacak olan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şunları söyledi: “Biz göreve geldiğimizde İzmit Belediyesi’nin sosyal tesisi yoktu. Elimizde bulunan tüm işletmeler, az meblağlara birilerinin işletmesine verilmişti. Biz geldiğimizde kiralanan sözleşmelerin ihalelerinin bitmesini bekledik. Bu Alanları tek tek İzmit belediyesi uhdesine geri aldık. Halkımıza uygun ve kaliteli hizmet sunan markalaşmış kaliteli yerler haline geldi. En son malta da yeni sıfırdan bir alan yaptık. Bunlar ufak işletmeler ve artık yetmiyor. Daha büyük alanlara ihtiyacımız var. Ekonominin durumu hepimizin malumu. İnsanların alım gücü düştü.
“800 İLA 1000 KİŞİLİK BİR TESİS DÜŞÜNÜYORUZ”
Bu anlamda Belediyelerin sosyal tesisi ekonomik şartlarda sosyalleşmeyi sağlıyor. Biz de İzmit’te insanların gidebileceği sosyal tesisler oluşturduk. Yeni alanlar bakıyoruz, İzmit dağ ve deniz arasına sıkışmış bir bölge, arazimiz çok az. Daha büyük daha nitelikli farklı tarzda bir sosyal tesis yapabilir miyiz diye taradık ve bir alan bulduk. İzmit’in Sahil şeridinde hiçbir alanı yok. Büyükşehir’in uhdesinde. İzmit Belediye’sinin yıllardır sahilde bir alanı yok, dolayısıyla oralarda halka sunabileceğimiz geniş kapsamlı bir alan yoktu. Bu alanla birlikte, kendimize ait bir alan üzerinde deniz manzaralı bir alan çıktı. Bu arazinin imar durumu ve sosyal tesisten bahsedersek. Körfez mahallesinde imarda ticaret alanı olarak görülen bir alan 800 ila 1000 kişilik bir tesis düşünüyoruz. Çay bahçesinden bir tık yukarı olan kentin de ihtiyacı ola bir tesis. Alan proje çalıştık.
“30 MİLYONUN ÜZERİNDE”
Bu daha önce planımızda olamayan bir proje yeni düşündüğümüz ve
tasarladığımız, hayata geçirmeyi istediğimiz ve kente sosyal
anlamda bir katkı sağlayacak bir proje olacağına inanıyoruz. Ciddi
maliyetli bir iş bu, bunlar kolay şeyler değil. Bir maliyet
öngörüsü olarak bir 30 milyonun üzerinde yatırım gerektiren bir iş
olduğunu tahmin ediyor arkadaşlarımız. İlçe belediyesi olarak
bütçemiz kısıtlı.
Yapmak istediğimiz arazinin iç kısımlarında ik parselimiz daha
çıktı. Ama bunlar bir şey yapmaya çok müsait değil. Özellikle
sanayi alanı içerisinde bulunan yerler.
“KAYNAĞA İHTİYACIMIZ VAR”
Yarın mecliste gelen evraklara sokacağımız, İzmit belediyesine ait olan satma istediğimiz parseller vardı. Biz o listede de bulunan iki parseli farklı teklifle satma yetkisi almak üzere yarın bunu meclise sunacağız. Biz durduk yere arazi satalım görüşünde olmadık. Yanlış bir kanı yanlış bir kara propagandaya mal vermemek için sahip olduğumuz arazinin ikisini satarak oradan gelecek gelirle yeni bir yer Sahibi olmaya çalışıyoruz. İki arazi satarak sosyal tesis yapmayı planlıyoruz. Kaynağa ihtiyacımız var o yüzden diğer iki parselin satışı konusunda yarın meclise bir talep havalesi yapıyoruz.”