Erdoğan’ın bu çağrısı muhalefete mi?

11 partiyi de Türkiye Yüzyılı Tanıtım Toplantısı’na davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “Gelin, Türkiye Yüzyılı vizyonunu birlikte oluşturalım, birlikte inşa edelim” dedi. Erdoğan’ın bu sözlerinin muhalefete olup olmadığı merak edildi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Spor Salonu’nda ‘ Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nu açıkladı. Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve HDP hariç 11 partinin davet edildiği toplantıda Erdoğan’ın kapanış cümleleri dikkat çekti. Adeta çağrı yapan Erdoğan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Yüzyılı için yapılacak her katkı bizim için çok kıymetlidir. Gelin, 29 Ekim 2023’e kadar Türkiye Yüzyılını konuşalım, tartışalım, tekliflerimizi ortaya koyalım.


“GELİN BİRLİKTE İNŞA EDELİM”

Gelin, Türkiye Yüzyılı vizyonunu birlikte oluşturalım, birlikte inşa edelim. Gelin, Türkiye Yüzyılını yeni bir milli mutabakat zemini haline dönüştürelim. Gelin, Türkiye Yüzyılında demokrasimizi, katılımcı demokratik bir Cumhuriyet kimliğiyle taçlandıralım. Gelin, Türkiye Yüzyılında ülkemizi, bir asırdır enerjimizi yiyip tüketen her türlü taassuptan arındırıp, siyasetin eksenini emek ve eser üzerine yeniden kuralım.


“BİRBİRİNE SAYGI DUYDUĞU BİR YER HALİNE GETİRELİM”

Gelin, Türkiye Yüzyılında ülkemizdeki özgürlüklerin çerçevesini, pozitif özgürlük anlayışıyla tekrar çizelim. Gelin, Türkiye Yüzyılında tam fırsat eşitliği ve hakkaniyet temelinde bir sosyal adalet anlayışını birlikte tesis edelim. Gelin, Türkiye Yüzyılında asırlardır gerilemeyle, duraklamayla, yıkılmayla tarif edilen ülkemizin yükseliş dönemini başlatalım. Gelin, Türkiye Yüzyılında ülkemizi herkesin kendi yankı odasından çıkıp birbirini dinlediği, birbirini anladığı, birbirine saygı duyduğu bir yer haline getirelim. Gelin, Türkiye Yüzyılını fark edilen, fark atan, farkını hissettiren ve farklılıklarıyla zenginleşen bir ülke haline gelişimizin sembolü yapalım.


“GELECEĞE GEÇİŞİN KAPISINI YAPALIM”

Gelin, Türkiye Yüzyılında erdem ve adalet devletini zirveye çıkartalım. Gelin, Türkiye Yüzyılında ülkemizi küresel çarkın bir dişlisi olmak yerine lokomotifi haline dönüştürelim.
Gelin, Türkiye Yüzyılını milli ve yerli değerlerle evrenseli kuşattığımız, sözümüzü çağa söylediğimiz bir dönem haline getirelim. Gelin, Türkiye Yüzyılını korkularıyla yaşayan bir geçmişten umutları,
hayalleri, özgüveni ve cesaretiyle şahlanan bir geleceğe geçişin kapısı yapalım.
Gelin, yüzümüzü hem doğuya, hem batıya, ama asıl doğruya doğru dönelim. Gelin, bir asır önce istiklal mücadelemizi bir ilk adımla nasıl başlatıp zafere ulaştırdıysak, bugün de istikbal mücadelemizin ilk adımını atalım. Gelin, bu yolu kadını-erkeğiyle, genci-yaşlısıyla, her kesimden insanımızla hep beraber yürüyelim. Bu vatan hepimizin vatanı. Bu ülke hepimizin ülkesi. Bu bayrak hepimizin bayrağı. Bu devlet hepimizin devleti. Bu gelecek hepimizin ortak geleceği.
Kalın sağlıcakla”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber