İpleri ele alan il başkanları açılışta konuştu

CHP ve İYİ Parti İl Başkanları’nın isteğiyle CHP’li Meclis Üyesi Hakan Tanta, İYİ Partili Meclis Üyeleri Nurettin Bulut ve Fevzi Canbaz Başkan Büyükakın’la Cumhuriyet Parkı’nın devri için görüşme gerçekleştirdi. Meclis toplantısında devir kararının alınmasının ardından Başkan Hürriyet kendisinden habersiz görüşme yapan il başkanlarını hatırladı. Böylelikle Gölkay Park’ın temel atma töreninde ipleri ele alan il başkanları da konuşma yaptı

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ve İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız yaşananların ardından olaya el atarak CHP’li Meclis Üyeleri Hakan Tanta ile birlikte İYİ Partili Meclis Üyeleri Nurettin Bulut ve Fevzi Canbaz’ı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile görüşmeye gönderdi. Kentte Cumhuriyet Parkı yüzünden yaşanan gerginlikten kurtulmak isteyen İl başkanlarının bu talebi doğrultusunda Cumhuriyet Parkı’nın devredilmesi kararı çıktı. Meclisten sonra yaşananlarla ilgili gazetemize konuşan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız bu olayın İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in bilgisi dışında gerçekleştiğini açıkladı.

İL BAŞKANLARI KONUŞTU

İl başkanlarının bu hareketi sonrası İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, il başkanlarını hatırladı. Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı’nın temel atma töreninde sırasıyla Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı konuşma gerçekleştirdi.

“KALİTE YAŞAM BİÇİMİ OLACAK”

Açılışta il başkanları arasında ilk sözü alan Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül şunları söyledi: “İzmit Kocaeli’nin bir ilçesi ancak ne Gebze’yle ne Darıca’yla kıyaslanıyor. İzmit’in yaptığı hizmetler kendisinin 12 kat bütçesiyle hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile kıyaslanıyor. İzmit Belediyesi’nin başarılı olduğu buradan bile belli. Kaliteli hizmet bir ayrıcalık değil bir yaşam biçimi olacak. İzmit inşallah gülümsemeye devam edecek.”

“LÜTUF DEĞİL”

Nazlıgül’ün ardından konuşan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız da “Belediyeciliğin temel felsefesi hizmettir ve bunlar lütuf değil. Bunu da en iyi şekilde sayın belediye başkanımız 3,5 yıldır İzmit halkının gülümsemesini sağlayan çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

“DİĞER BELEDİYELERİN YAPTIĞI BİR ŞEY VAR MI?”

Yıldız’ın ardından konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İzmit Belediyesi halka dokunan projelrine devam ediyor. daha önceden buranın kullanım şeklini hepimiz biliyoruz. Çok amaçlı kullanılacak Hem gölün kullanımı hem fonksiyonel açıdan İzmit için çok güzel bir proje. Diğer belediyelere baktığınız zaman aradaki farkı göreceksiniz. Diğer belediyelerin yaptığı bir şey var mı? Başladıkları projelerin hepsini yarım. Her ilçeyi dolaşıyorum eski belediye başkanlarının başladığı projeler yarım yarım duruyor. Hastane var yolu yok, stat var yolu yok. Eleştirmeye gelince her türlü eleştiriyorlar. Fatma Hanım’ı kutluyorum. Projelerini destekliyoruz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber