Erdoğan’dan ‘erken seçim’ iddialarına yanıt
Van'da gençlerle bir araya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazıları merak ediyor, Bay Kemal. 'Seçim tarihini açıkla' diyor. Neyi açıklayacağım? Önümüzdeki sene haziran ayında seçim var. Erken seçim olmayacak. Kendini buna hazırla" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da gençlerle bir araya geldi. Programda açıklamalar yapan Erdoğan, erken seçim iddialarına yanıt verdi, Yunanistan’a sert tepki gösterdi.
ERKEN SEÇİM İDDİALARI
Erdoğan, şunları söyledi:
* “Gençlerde üye sayımız 12 milyona yaklaştı, kadın kollarında da 3 buçuk 4 milyon üye sayımız var. Erkan Bey 5, 5 buçuk diyor. Diğer partilerin tamamını toplayın bizim üye sayımıza ulaşamazlar. AK Partili üye kardeşlerimize söylüyorum, her birini birer üye sayısı yapsanız 23 milyon oluyor.
* Bazıları merak ediyor Bay Kemal. Seçim tarihini açıkla diyor. Neyi açıklayacağım önümüzdeki sene haziran ayında seçim var. Erken seçim olmayacak. Kendini buna hazırla.
* Sen önce söyle aday mısın onu açıkla. Şuan 6’lı masa ne yapacağını şaşırmış durumda. Biz yolumuza Bahçeli ile Cumhur İttifakı ile yürüyoruz.”
“ 2023 YENİ BİR KIRILMA OLACAK”
* Van ile birlikte gençler buluşmamızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Adana’da yapmış olduğumuz gençlik şöleninde coşku bambaşkaydı. 100 bini aşkın genç bir araya gelmişti.
* Tabi biliyorsunuz fetih şölenini İstanbul’da yaptık. 560 bin kişi Atatürk Havalimanı’nda toplandı. Muhalefet Maltepe’de bir araya geldi 106 bin kişi. Nereden nereye, görüyorsunuz. Sizlerin gayretleri ile 2023 yeni bir kırılma olacak.