Tutuş’tan şok iddia! O firmaları Hürriyet mi kuruyor?

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ihalelere katılım olmadığını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açıklamasını paylaşarak destek vermişti. Başkan Hürriyet’in o açıklamalarına tepki gösteren İzmit Belediyesi AKP Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, Başkan Hürriyet’in firma kurduğunu iddia etti

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ihalelere katılım olmadığını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a destek vererek tekrar tekrar ihale yapmak zorunda kaldıklarını bunun da maliyetleri arttırdığını ifade etmişti. Başkan Hürriyet’in bu açıklamasının ardından bir açıklama da İzmit Belediyesi AKP Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş’tan geldi.


CEVAP ALANA KADAR SORACAĞIZ

Başkan Hürriyet’e sorular yönelten Tutuş şu ifadeleri kullandı: “Fatma hanım artık yeter!!!
Bayram demeden, seyran demeden yaptığınız perdeleme siyaseti sizin olsun ancak;
Milletin cebinden elinizi çekin. Yeşilova mahallesinde görünen ancak adresinde bulunamayan, ne olduğu ve kim olduğu belli olmayan Kırıkkale'li şirket.
Yenişehir Mahallesinde; Yeni kurulmuş, ihalesiz ve adrese teslim milyonluk işler almış ancak adresinde bulunamayan bir sanal ofis.
M.Ali Paşa mahallesinde minik bir ofise, kendi faaliyeti dışında verdiğiniz, ihalesiz çeşit çeşit milyonluk işler.
Çarşıdaki ofis adresleri ile faaliyet gösteren ancak ilgili adreslerde farklı kişilerin tabelaları olan firmalar.
Tekrar ediyoruz ve cevap alana kadar soracağız.

BU FİRMALARI SİZ Mİ KURUYORSUNUZ?

1-)Akrabalarınıza, arkadaşlarınıza, partililerinize, yandaşlarınıza ve şakşakçılarınıza verdiğiniz paraları hangi mal ya da hizmetlere karşılık ödüyorsunuz?
2-)Tamamı siz belediye başkanı olduktan sonra kurulan ve hala kurulmaya devam eden bu firmaları siz mi kuruyorsunuz ya da bu firmalar sizin talimatınız ile mi kuruluyor?
3-)Bu firmaların resmi yetkililerini, İzmit'te neden hiç tanıyan yok? Bu kişiler kimlerdir? Neden adreslerinde yoklar?
4-)Bu şirketler paravan şirketler midir? Arkalarında kimler var? Kamuoyundan kimleri saklıyorsunuz?
6-)İzmit'in bütçesini birilerine peşkeş mi çekiyorsunuz?
7-) 2021 denetim raporu açıklandıktan ve yaptığınız rezillikler ortaya çıktıktan sonra, ilgili şirketlerdeki hisse devirleri ve kaçışların nedeni nedir?”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber