Yorumlar doldu taştı: Sendika başkanından Hürriyet’e “Kimse sana o zevki tattırmayacak”
DİSK Emekli Sen Kocaeli Şube Başkanı olan CHP’li İbrahim Turgut’un İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet için kullandığı “Kimse sana o zevki tattırmayacak” sözleri sonrası CHP’liler yorumlara doluştu
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in CHP’yi dizayn etme çabası partililerin tepkisiyle karşılandı. Sosyal medyada kendi il başkanını hedef gösterip desteğini çektiğini açıklayan ve karşısına aday çıkartan Hürriyet’e partililer tepki göstermeye devam ediyor. DİSK Emekli Sen Kocaeli Şube Başkanı olan CHP’li İbrahim Turgut’un İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet için kullandığı “Kimse sana o zevki tattırmayacak” sözleri dikkat çekti. Turgut’un bu sözleri sonrası CHP’liler yorumlarda tartışma yaşadı.
“Nasıl bir tokat yiyeceğinin farkında değil”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Grup Başkan Vekili Fahri
Örengül: Kim ki o?
İbrahim Turgut: Hırslı, kaprisli, örgütü yok sayan, hâlâ dipsiz
kuyuda taş arayan, kendisini destekleyenlere bile hain deme
cüretinde bulunan ama nasıl bir tokat yiyeceğinin farkında veya
değil, olmayan işi çok zor olan belediye başkanı.
CHP’li Ayşe Tırka: Aynen.
CHP’li Çağdaş Ender: Kesinlikle egosuna yenilecek.
Şemsettin Oğuz: Konu düşündüğüm kişi mi acaba?
Ercan Sağlam: Bunlardan her yerde var İbrahim başkan. Bir tane de
İzmir’de, al birini vur öbürüne.
Birol Çalım: Gidecek, gidecek başkan.
Yasin Alkan: İnşallah.
“Bile bile destek verenler gidecek mi?
CHP Kandıra eski İlçe başkanı Gülay Eyisabuncular: “Fetocular
gidecek mi? Ego ya, kendi süper egoları için destek verenler
gidecek mi? Bile bile destek verenler gidecek mi?”
İbrahim Turgut: “Sence?”
Gülay Eyisabuncular: “İhtimal… düşük ihtimal.”
İbrahim Turgut: “Gidecekler başkan, garantisi benim.”
“Önseçim örgütü güçlü kılar
Yüksel Çağlayan: “İbrahim, Fatma başkana yapılanları bir hatırla. İkinci seçimi nasıl aldı, ilçe yok, il yok, milletvekili yok, tırnaklarıyla kazandı. Hatta gereksiz yere ön seçime soktular. Ön seçimi genel merkez değil, İzmit’ten birileri istedi, egolarını tatmin ettiler ve hâlâ örgüt yok, muhalefete yem ediliyor.”
CHP’li Mehmet Tokgöz: “Yüksel Çağlayan bey, Kocaeli CHP’de ön seçim gereksiz yere değil, demokrasiyi güçlendirmek için yapılmalıdır. Tüzüğün hükmü gereğidir. İyi de oldu, Fatma hanım güçlenerek çıktı. Bu bağlamda ön seçim örgütleri güçlü kılar. Atamalarla genel merkezin atamalarıyla milletvekili ve belediye başkanı tayin edilemez. Şayet ön seçim yapılmadan oluşturulan örgütler başarılı olamaz. Kocaeli de bunun bir örneğidir. İşçi kenti Kocaeli Türkiye ortalamasının altında kalmıştır.”
“Yırtarak çalıştık”
Yüksel Çağlayan: “Kocaeli’de Sefa Sirmen bile yaranamadı. Nokta.”
İbrahim Turgut: “Evet ben de ön seçimde çok sevdiğim dostum Hakan Tanta’ya değil maalesef zât-ı muhtereme yırtarak çalıştık ve ön seçimi aldı, seçimi de kazandı. Kendin de söylüyorsun, bu kentte CHP efsane bir tane idi, sorun yok. Biz Leyla Atakan’ı aradık ama silüetiyle karşılaştık. Neyse abi, seni seviyorum, çayını içmeye geleceğim.”