Yarın 5 şehre lapa lapa kar yağacak!
Türkiye ekim ayıyla birlikte sonbaharın serin yüzünü iyiden iyiye hissetmeye başladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına indiği günlerde Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hafta sonuna dikkat çekerek bazı bölgelerde kar yağışı, kuvvetli lodos ve şiddetli yağış uyarısında bulundu
Türkiye ekim ayının ortalarına yaklaşırken sonbaharın etkisini tüm yurtta göstermeye başladı. Sıcaklıklar birçok bölgede mevsim normallerinin altına inerken, yağışlı hava da etkisini sürdürüyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla vatandaşları hafta sonuna karşı uyardı.
Cumartesi akşamı ve pazar günü kar yağışı görülecek
Prof. Dr. Şen, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının görüleceğini belirterek, “Ilgaz Dağı'nda, Erciyes Dağı'nda, Palandöken'de ve Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde cumartesi akşamı ve pazar günü kar yağışı görülecek. Şehir merkezinde olacağını tahmin etmiyoruz ama yine de Erzurum ve Erzincan’da sulu kar şeklinde görülebilir” dedi.
Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
Sıcaklıkların batı kesimlerde sabit kalacağını, doğu bölgelerinde ise 6-7 dereceye varan geçici bir düşüş yaşanacağını aktaran Şen, “Pazartesi gününden itibaren sıcaklıklar yeniden ortalamanın üzerine çıkacak” bilgisini paylaştı.